Doi copii și o femeie au fost uciși într-un incident armat la o grădiniță din Rusia, au anunțat autoritățile.

Un bărbat înarmat ar fi deschis focul marți dimineață la o grădiniță din orașul Veshkayma din regiunea centrală Ulyanovsk și a ucis doi copii și o educatoare.

Doi copii și o educatoare au fost uciși

Guvernatorul regiunii, Alexei Russkikh, a declarat că doi copii și o educatoare au fost uciși, în timp ce o altă educatoare a fost rănită.

“O tragedie teribilă a avut loc în districtul Veshkaimsky … Este o pierdere de neînlocuit pentru noi toți”, a spus Russkikh.

Atacatorul s-a sinucis ulterior, potrivit oficialilor ruși și agenției de presă Interfax. Un alt profesor a fost rănit și a primit ajutor medical.

Bărbatul suferea de boli mintale

Tatyana Moskalkova, ombudsmanul pentru drepturile omului din Rusia, a identificat autorul ca fiind un bărbat de 26 de ani, care suferea de boli mintale. Proprietarul armei folosite în atac a fost, de asemenea, găsit mort, a adăugat ea.

“Veștile teribile din Ulianovsk au venit ca un șoc. Potrivit informațiilor preliminare, o asistentă medicală și doi copii născuți în 2016 și 2018 au fost uciși. Este important să ajungem la fondul situației și să prevenim astfel de acte teribile în viitor. Sincerele mele condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor”, a declarat deputatul federal și fost guvernator Serghei Morozov.

Comitetul de Investigații al Rusiei a declarat că a lansat o anchetă penală în cazul împușcăturilor, iar autoritățile din Ulianovsk au promis că vor plăti familiilor victimelor 1 milion de ruble.

Anul trecut, două astfel de evenimente au avut loc în instituții de învățământ din Rusia – una la o școală din orașul Kazan și cealaltă la Universitatea de Stat din Perm, din păcate.

Astfel de incidente în școlile din Rusia s-au înmulțit în ultimii ani, determinându-l pe președintele Vladimir Putin să înăsprească legislația privind armele.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.