Drumul spre casă pentru studenții din University City părea o rutină până când un autobuz școlar a luat foc cu câteva momente înainte ca toată lumea să scape la timp.

Un autobuz a luat foc în timp ce ducea copiii acasă

A ieșit fum dintr-un autobuz școlar, în timp ce elevii de la Brittany Woods Middle School se îndreptau spre casă. Jaidyn Conners, elevă în clasa a opta, se afla la bord atunci când șoferul a oprit în apropiere de Lynn și Lamb Avenues, când fumul a început să iasă de sub capota autobuzului.

“A fost destul de înfricoșător pentru că nu știam ce să fac. A trebuit să mă grăbesc să cobor din autobuz”, a spus Conners.

Mama lui Jaidyn, Dana, a declarat că districtul școlar nu a prezentat niciun comunicat.

“Ar fi putut fi un cu totul alt rezultat. Am fi putut să ne plângem cu adevărat pierderea copiilor noștri, așa că sunt atât de recunoscătoare”, a declarat Danna Conners. “Un plan de urgență mai bun trebuie să fie pus în aplicare, cred eu, pentru că în acest moment încă nu am primit de la districtul școlar și nici de la transport niciun comunicat. Am vorbit cu alți părinți care au avut copii care se aflau în autobuz și nimeni nu ne-a contactat.”

Căldura combinată cu flăcările masive i-a forțat pe pompieri să trimită mai mulți oameni. A fost nevoie de două echipaje pentru a-l stinge. Bollinger crede că focul a pornit din compartimentul motorului și a ajuns în cabină. Bollinger a recunoscut șoferul autobuzului ale cărui acțiuni au fost foarte rapide și prompte.

“Prima lui acțiune a fost să se oprească din ceea ce făcea și să îi ducă pe toți în siguranță, iar acest lucru ne ușurează munca”, a spus el.

News 4 a primit următoarea declarație din partea districtului școlar:

“Siguranța elevilor nu ar trebui să fie niciodată pusă în pericol. Districtul colaborează cu furnizorul său de servicii de transport, Missouri Central, pentru a investiga cauza. Oficialii districtului au răspuns imediat când a fost raportată o problemă mecanică care a provocat un incendiu. Un autobuz de înlocuire i-a transportat pe cei cinci elevi în siguranță acasă. O investigație amănunțită este în curs de desfășurare în colaborare cu furnizorul de servicii de transport, Missouri Central, și cu alte părți implicate. Elevii au ieșit în siguranță din autobuz înainte de incendiu. Districtul este foarte recunoscător Departamentului de pompieri din University City, care a răspuns imediat pentru a asigura siguranța elevilor și a rezidenților din apropiere. Acesta este un incident foarte nefericit, deoarece districtul continuă să acorde prioritate siguranței și bunăstării elevilor,” potrivit unui comunicat de presă.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.