Fostul manager de asistență medicală al unei școli speciale a fost efectvi radiat din registrul de asistență medicală pentru că a schimbat mesaje “cu motivație sexuală” cu un minor de 14 ani.

Comportament “nepotrivit”

Keith Intes-Campbell, care a lucrat la Swalcliffe Park School din Oxfordshire, l-a întrebat pe tânărul de 14 ani dacă tatăl său era la curent cu discuțiile lor pentru a se putea “desfășura.”

O comisie a auzit că dl. Intes-Campbell l-a întrebat pe băiat ce culoare are pijamaua lui și i-a oferit numărul său de telefon.

Consiliul pentru Asistență Medicală și Moașe (NMC) a declarat că acel comportament a fost total “nepotrivit”.

Școala, care are grijă de băieți cu autism, a fost contactată de Agenția Națională pentru Criminalitate (NCA) în octombrie 2019, iar directorul său adjunct l-a sesizat pe dl Intes-Campbell la NMC mai târziu în aceeași lună.

ANC știa că managerul “ar fi trimis mesaje text nepotrivite” băiatului, care nu era pacient sau elev al școlii, în iunie 2019.

Satisfacție sexuală

În mesaje, dl Intes-Campbell a spus că “probabil că este un lucru bun” că tatăl băiatului nu știa de discuție, deoarece “ar fi putut pune repede întrebări”.

Deși NMC a constatat că mesajele nu au fost trimise “pentru a urmări o viitoare relație sexuală” cu băiatul, a constatat că acestea au fost motivate sexual în sensul că el “a căutat o satisfacție sexuală” din ele.

Grupul de experți a constatat că acesta a dat dovadă de “lipsă de integritate” ca urmare a comportamentului său “nepotrivit” și a “dovezilor foarte limitate” privind modul în care a abordat problemele.

Un purtător de cuvânt al școlii a declarat: “Nu am avut nici o problemă: Salvgardarea elevilor este prioritatea noastră și, în timp ce acuzațiile nu au avut legătură cu școala, am luat măsuri imediate pentru a suspenda și apoi a concedia persoana în cauză și pentru a-l raporta la NMC. El lucra la școală de mai puțin de un an”.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.