Angajatul Primăriei Focșani, acuzat că i-ar fi făcut avansuri unei minore / ”Apreciem reacția minorei, care nu s-a lăsat intimidată și a făcut cunoscută această situație”

Bărbatul se afla în incinta liceului

Autoritățile din Vrancea au fost contactate în urmă ce o elevă de liceu a reclamat că un bărbat i-ar fi făcut propuneri indecente, conform Vrancea24.

Funcționarul din cadrul Primăriei Focșani a făcut propunerile indecente chiar în incinta liceului unde învață minora, în vârstă de 15 ani.

Declarație DGASPC

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan, a declarat următoarele:

„În data de 27 mai, minora ne-a adus la cunoștință că, în cursul zilei de joi, a fost abordată în incinta școlii de un bărbat care i-a făcut propuneri indecente. Pe lângă măsurile procedurale standard impuse de această situație, respectiv sesizarea organelor de anchetă, urmează să trimitem o adresă și către angajatorul presupusului agresor, întrucât acesta se afla în incinta școlii respective în desfășurarea atribuțiilor de serviciu.

Apreciem, totodată, reacția minorei, care nu s-a lăsat intimidată și a făcut cunoscută această situație, solicitând sprijin în vederea aplicării măsurilor legale ce se impun.”

Pedeapsa legală

Legea prevede următoarele (sursa aici):

Art. 223.

(1) Pretinderea în mod repetat de favoruri de natură sexuală în cadrul unei relaţii de muncă sau al unei relaţii similare, dacă prin aceasta victima a fost intimidată sau pusă într-o situaţie umilitoare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Potrivit noului Cod penal, libertatea vieţii sexuale a oricărei persoane este apărată atât prin incriminarea analizată, constând în pretinderea în mod repetat de favoruri de natură sexuală în cadrul unei relaţii de muncă sau al unei relaţii similare, cât şi prin incriminarea de la art. 299, constând în folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, situaţie în care făptuitorul are calitatea de funcţionar public.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.