Premierul României, Nicolae Ciucă, a făcut un anunț important pentru o anumită categorie de copii din România.

Liberalul Nicolae Ciucă a anunțat, astăzi, că Parlamentul a adoptat mărirea alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție socială. Măsura respectivă este cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”. Majorarea va fi de 22 de lei.

Alocația de hrană, majorată

„Mă bucur că azi Parlamentul României a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, o măsură cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”, a declarat Nicolae Ciucă.

De asemenea, premierul liberal a salutat faptul că serviciile sociale sunt obligate să asigure sume de bani pentru anumite nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit, cheltuieli de întreținere, de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială.

Ajutor pentru populația vulnerabilă

Aceste măsuri decise în coaliție au fost luate cu scopul de a proteja populația vulnerabilă, mai susține șeful Executivului. De asemenea, el precizează că 40% din sume vor merge către măsurile sociale.

Ultima oră! Premierul României tocmai a anunțat: Acest tip de alocație a fost majorată

„Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie și, de aceea, 40% din pachetul „Sprijin pentru România” merge înspre măsuri sociale”, a mai scris Ciucă.

Vouchere pentru elevii din medii defavorabile

Reamintim că în urmă cu două săptămâni guvernanții au anunțat un pachet de măsuri economice, menite să ajute românii vulnerabili în fața scumpirilor. Printre măsurile anunțate de autorități, se află și unele menite să ajute elevii vulnerabili.

Aceștia vor primi vouchere în valoare de 500 de lei pentru a-și cumpăra cele necesare pentru școală, cum ar fi rechizite, ghiozdane etc. Este important de știut că aceste vouchere nu pot fi folosite în toate magazinele, ci doar în magazinele partenere.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.