StudyinRomania este aplicația de mobil care promovează oferta educațională a universităților românești. Aceasta a fost lansată, miercuri, de instituția care se ocupă de finanțarea învățământului superior, UEFISCDI. Aplicația este menită să ajute tinerii din străinătate, cât și pe cei din România, dacă sunt interesați să urmeze un program de studiu în universitățile din țară, conform unui comunicat de presă.

Disponibilitatea aplicației

UEFISCDI (Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării) a declarat că aplicația este disponibilă pentru descărcare în magazinele online, atât pentru Android, cât și pentru iOS, pe lângă asta, este interconectată cu platforma StudyinRomania. Informațiile oferite sunt folositoare pentru potențialii studenți ce își doresc să studieze în România, dar și pentru cei ce sunt deja studenți înscriși la universitățile românești, prin intermediul a două meniuri principale: I Want to Study in Romania (Vreau să studiez în România) și I am a Student in Romania (Sunt student în România).

Ce are de oferit aplicația

În aplicație vei putea găsi date despre România, detalii cheie despre universitățile românești, respectiv centrele universitare și oferta educațională disponibilă, procesul de admitere, burse, viză și permis rezidență, drepturile și obligațiile studenților, organizații studențești disponibile în universități, voluntariat sau Programul Erasmus+. Utilizatorii aplicației își vor putea selecta subiecte de interes pentru care își doresc să primească notificări. Aplicația StudyinRomania este disponibilă în limba engleză și română, cu mențiunea că, momentan, anumite detalii despre universități sunt disponibile numai în engleză, întrucât conținutul este preluat din platforma StudyinRomania.

StudyinRomania are următoarele principale obiective:

  • atragerea de studenți internaționali, promovând astfel internaționalizarea educației, cât și creșterea diversității;
  • creșterea vizibilității ofertei de studiu, dar și a condițiilor de trai și de lucru în România, prin transparentizare și promovarea facilităților oferite la nivel național;
  • creșterea participării tinerilor români din diverse medii la învățământ superior.
Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.