Parlamentul European este îngrijorat de soarta copiilor ucraineni: “Serviciile sociale să fie atente la abuzuri și adopții ilegale.”

Europarlamentarii au adoptat mai multe măsuri care vor facilita integrarea copiilor ucraineni în ţara lor de primire. Au fost 503 voturi pentru, 3 contra, 47 de abţineri cu privire la această lege.

Parlamentul European, îngrijorat

“Pentru a preveni traficul de copii, adopţia ilegală şi alte abuzuri”, europarlamentarii cer ca toţi copiii neînsoţiţi “să fie imediat incluşi în sistemele de supraveghere ale serviciilor sociale, pentru a garanta securitatea lor şi a permite o eventuală reunificare a familiei”, se arată într-un comunicat.

De asemenea, la granițele țărilor, europarlamentarii spun că ar fi bine să fie prezenți agenţi de protecţie a copiilor, dar şi servicii de căutare a familiilor.

Copiii trebuie să intre într-un mediu familial, decât în instituții

Europarlamentarii sunt de părere ca micuții să intre într-o familie, disusă să-i primească, decât într-o instituție a statului.

Parlamentul European recomandă statelor care primesc refugiați, printre care și copii să recruteze profesori care cunosc limba ucraineană sau care sunt de origine ucraineană pentru a reduce abandonul școlar în rândul copiilor ucraineni.

Peste patru milioane de persoane au fost nevoite să părăsească locuințele de când Rusia a început să atace Ucraina, potrivit Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR). Aproximativ două milioane sunt minori, potrivit Fondului Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite, UNICEF.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.