Liceul băcăuan a organizat „Tradiții Pascale Românești”, continuând astfel seria de proiecte educaționale începute în luna martie a acestui an.

Proiecte educaționale

Continuă proiectele educaționale la Liceul Tehnologic „Grigore Antipa”. În luna martie, au existat două proiecte: “Târgul Plăcintelor – tradiții și obiceiuri de mult uitate” și ”Brutar pentru o zi”. Acum, va avea loc „Tradiții Pascale Românești”.

În cadrul proiectelor desfășurate în martie au fost premiate cele mai bune preparate. Proiectul a adus la aceeași masă elevi, profesori și reprezentanți ai agenților economici parteneri.

Preparatele au fost degustate

Au participat elevi și profesori de la Liceul Tehnologic „Grigore Antipa”, Liceul Tehnologic Onești, Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron”, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” și de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași. Printre produsele tradiționale care au fost puse pe masă se numără: cozonac, pască cu diferite umpluturi, ouă încondeiate, sărmăluțe și drob, iepurași din ciocolată și ornamente de Paște din diferite tipuri de aluat.

Toate aceste bunătăți au fost jurizate de Teodor Stoleru, vicepreședinte al Asociației bucătarilor și cofetarilor din România și de Eleonora Popovici, administrator al firmei SC Spicy SRL – restaurantul Mississippi.

Preparatele câștigătoare

  • Locul întâi – secțiunea Cozonac tradițional: elevii Bulai Monica, Lupu Robert coordonați de prof. Romina Palade – Liceul Tehnologic „Grigore Antipa” Bacău
  • secțiunea Pască tradițională: elevii Negel Adriana și Gherghel Vasile Mihai coordonați de m.i Mioara Bejan;
  • secțiunea Ouă încondeiate: elevul Palasanu Marian coordonat de prof. Romina Palade;
  • secțiunea Preparate tradiționale de Paște: eleva Călugăru Narcisa coordonață de prof. Bungianu Cristina de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași;
  • secțiunea Figurine din aluat: elevii Grădinariu Sara și Bibire Adelina coordonați de prof. Tereza Farțade; eleva Măriuț Antonia Maria coordonată de prof. Maria Stan.

Bineîțeles că toate produsele care au fost expuse au putut fi degustate de elevii participanți. Aceștia au fost foarte încântați de produsele realizate de către colegii lor.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.