Educația este menită să îi îmbogățească pe elevi, iar o parte din această experiență constă în a se asigura că aceștia învață într-un mediu de calitate. Astfel, școlile trebuie să fie frumos aranjate pentru a-i atrage pe elevi și pentru a se simți într-un mediu potrivit.

Topul celor mai frumoase școli din lume

1. Universitatea din Heidelberg

Universitatea din Heidelberg pare desprinsă dintr-un basm, cu clădirile sale turtite, podurile de piatră și clădirile baroce din cărămidă roșie.

Fondată în 1386, Universitatea din Heidelberg nu este doar cea mai veche universitate din Germania, ci și una dintre cele mai vechi universități din lume. Și-a păstrat o mare parte din farmecul său istoric, cu caracteristicile sale originale și fațada din cărămidă.

Pe lângă faptul că arată frumos la fiecare colț, Universitatea din Heidelberg este asociată cu 29 de laureați ai premiului Nobel.

Heidelberg University

2. Universitatea Sorbona, Franța

Când te gândești la Paris, te gândești la clasă, grandoare și rafinament. Iar campusul Universității Sorbona se potrivește perfect acestei descrieri. Multe dintre clădirile impresionante ale universității alcătuiesc Cartierul Latin al Parisului și se află la mică distanță de unele dintre cele mai emblematice repere ale Parisului.

Universitatea Sorbona este o universitate publică din Paris, Franța, care a fost înființată oficial în 2018, după fuziunea Universității Paris-Sorbonne și a Universității Pierre și Marie Curie.

sorbona

3. Flagler College, Statele Unite ale Americii

Flagler College, situat în St Augustine, Florida, este o universitate privată. Clădirea principală este o construcție impresionantă în stil Spanish Revival din crem și cărămidă roșie, completată cu ferestre arcuite și acoperișuri înclinate. Inițial, a fost construită în anii 1800 ca hotel, ceea ce ar explica scările de marmură și candelabrele ample. Clădirea se află acum în Registrul Național pentru Locuri Istorice.

Restul campusului și-a păstrat farmecul istoric și este împodobit cu palmieri și fântâni care acoperă întreaga suprafață extraordinar de mare.

4. Universitatea Royal Roads, Canada

Faptul că principala clădire a Royal Roads University este un castel, este unul dintre motivele cheie pentru apariția sa în această listă. Cunoscută sub numele de Castelul Hatley și situată în situl istoric național Hatley Park, clădirea principală a fost folosită ca locație de filmare pentru o serie de filme, inclusiv pentru franciza X-Men și Deadpool.

Campusul universitar are trasee pentru drumeții și ciclism, o grădină japoneză și oferă priveliști la oceanul din apropiere și la lanțul muntos Olympic Mountain.

5. Universitatea din Otago, Noua Zeelandă

Universitatea din Otago se bazează pe împrejurimile sale pitorești.

Pe lângă frumusețea naturală a campusului, clădirile sunt un amestec de structuri neogotice tradiționale și clădiri moderniste. Universitatea a fost fondată în 1869 și este considerată prima universitate din Noua Zeelandă.

University of Otago

 

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.