Sprijin pentru șomaj din partea AJOFM Timiș pentru absolvenții de liceu și de facultate. Aceștia vor trebuie să îndeplinească câteva formalități.

Șomaj pentru absolvenții promoției 2022

Absolvenții de liceu/facultate, trebuie să se înregostreze îm maximul 60 de zile la agențiile locale pentru ocuparea forței de muncă. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș (AJOFM) oferă astfel de servicii de specialitate.

În perioada 30 mai – 26 iuli 2022, absolvenții de liceu 2022, trebuie să se înregistreze ca persoană care se află în căutarea unui loc de muncă, pentru a putea obține indemnizația de șomaj.

„Potrivit prevederilor legale, absolvenții trebuie să se prezinte la agențiile locale pentru ocuparea forței de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire. În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent de promovarea sau nepromovarea examenului de bacalaureat, termenul de 60 de zile începe pe 28 mai 2022, având în vedere că, potrivit Ordinului nr.5549 din 5 noiembrie 2022 al Ministrului Educaţiei, «Cursurile claselor terminale din învăţământul liceal se încheie în data de 27 mai 2022».”, au transmis reprezentanții AJOFM Timiș.

Cei care nu reușesc să se înscrie în intervalul specificat, vor pierde indemnizația de șomaj.

Adeverință de absolvire

Tinerii absolvenți de studii superioare trebuie să solicite adeverință de absolvire, chiar dacă nu au examenul de licență, imediat ce finalizează cursurile. De asemenea, aceștia trebuie să se înregistreze și la sediul agenţiilor de ocupare cele mai apropiate (Timişoara, Lugoj, Sannicolau Mare, Deta, Jimbolia, Făget, Buziaş) în interval de 60 de zile de la finalizarea cursurilor.

Bineînțeles, studentul trebuie să treacă examenul de licență și să promoveze maximum într-un an de zile. Dacă acesta nu s-a înregistrat în cele 60 de zile pe care le are la dispoziție de la terminare studiilor, nu va mai primi indemnizația de șomaj. În schimb, va beneficia de servicii gratuite de formare profesională.

Documentele necesare pentru înregistrare, inclusiv formularele tip, se regăsesc şi se pot descărca de pe site-ul: www.anofm.ro.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.