Consumul de droguri a crescut exagerat de mult în școli în ultima perioadă. Astfel că, parlamentarii vor să introducă testele antidrog în școli.

Teste antidrog în școli – Cum s-ar putea desfășura procedura

Din cauza faptului că elevii se droghează din ce în ce mai mult, în următoarea perioadă se dorește introducerea testelor antidrog în școli.

Proiectul respectiv propune introducerea unei prevederi care va stabili ca fiecare instituție de învățământ să includă în contractul educațional sau în contractul de studii universitare prevederi referitoare la obligația elevilor și a studenților de a se supune testării antodrog, la solicitarea polițiștilor, notează wowbiz.ro.

De altfel, organele de ordine vor putea realiza controale din oficiu sau la solicitarea directorilor de școli, pentru a testa elevii sau studenții.

Dacă testele respective se dovedesc a fi pozitive, atunci poliția va lua legătura cu părinții și va cere acordul pentru a preleva probe biologice. Acest pas este important pentru a stabili tipul de substanță psihoactivă.

În privința studenților, organele vor înștiința părinții și vor solicitat acordul persoanei în cauză pentru prelevarea de probe biologice.

Dacă se depistează prezența substanțelor psihoactive în sânge, aceștia vor fi trimiși la un program de asistență.

În lege se va mai introduce o prevedere: “cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de produse din categoria celor prevăzute la art. 1 pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Părinții sunt de acord cu astfel de teste

Două școli din Bistrița-Năsăud ar putea începe testarea anti-drog pe elevi, asta numai dacă proiectul de lege care prevede această măsură va fi votat.

Primarul comunei Prundu Bârgăului a achiziționat deja un aparat care a costat 20.000 de lei. De asemenea, și părinții sunt de acord cu asemenea testări. Autoritățile așteaptă acum un temei lega pentru a porni procedurile, potrivit știrileprotv.ro.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.