Elevii unei clase pregătitoare de la o şcoală din Braşov au învăţat să devină programatori, chiar înainte să primească abecedarele.

Micuții care au învățat să devină programatori

Elevii clasei pregătitoare B de la Școala Gimnazială numărul 2 Diaconul Coresi din Braşov, au participat la un proiect câştigător al Fondului Ştiinţescu 4.0, astfel, din copii care se joacă, au devenit creatori de tehnologie de ultimă generație, lucru mai rar întâlnit.

Proiectul s-a desfășuart în perioada mai 2021 – mai 2022 și a fost coordonat de profesorul învăţământ primar, Mariana Lazăr.

„Evenimentul a avut loc în sala de sport a Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Diaconu Coresi Braşov. La activitate au participat părinţi ai clasei pregătitoare B şi câţiva foşti elevi, aflaţi acum în clasa a V-a, cei care au pus bazele acestui proiect inovator şi care au sprijinit organizarea evenimentului şi i-au ajutat pe cei mici să îşi susţină prezentările la ecranul interactiv achiziţionat în cadrul proiectul prin Fondul Ştiinţescu”, a precizat profesoara Mariana Lazăr, potrivit adevărul.ro

10 animații Scratch

Pentru a putea prezenta proiectul, micuții au pregătit un top 10 cu animații Scratch. La final, aceștia au participat la un concurs de pescuit, pentru a se distra, într-un acvariu virtual, realizat chiar de către aceiași elevi.

„Din luna noiembrie 2021, activităţile acestui proiect Ştiinţescu au fost disemnate şi îmbogăţite şi în cadrul unui proiect eTwinning „Coding with Scratch” în care am descoperit tainele programării alături de elevi din 15 şcoli diferite, din România, Turcia, Polonia, Grecia, Serbia şi Portugalia”, a mai spus Mariana Lazăr.

Toată lumea a fost încântată, iar cei mai mici au organizat în echipă, prima lor expoziție, cu ajutorul elevilor din clasa a V-a. Aceștia au fost vedetele școlii pentru o zi. Au fost aplaudați de întreaga conducere a școlii, precum și de colegii de clasă. Astfel, micuții au realizat că doar prin muncă, pasiune poți realiza lucruri mărețe și importante.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.