Între 30 mai și 3 iunie va avea loc Festivalul educației din Timiș.

Organizatorii Festivalul TeamEdu, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Timiș, Consiliul Județean Timiș, USAMVB Timișoara, CJRAE Timiș, Asociația Elevilor din Timiș și Consiliul Județean al Elevilor Timiș, și-au propus să coordoneze un nou eveniment educațional. 

Acest proiect vine în sprijinul elevilor, oferindu-le noi viziuni asupra educației și formării deprinderilor culturale.

Puterea exemplului este cea mai valoroasă. Prin urmare, organizatorii s-au gândit la câteva modalități prin intermediul cărora îi vor atrage pe tineri. Atelierele de creație și spectacolele vor fi atracțiile principale:

„Pe parcursul celor cinci zile vor fi organizate un târg al ofertei educaționale a liceelor timișene, un altul al ofertei universitare, spectacole, ateliere destinate copiilor, părinților, dar și cadrelor didactice, workshopuri de consiliere și orientare în carieră, activități ludice și de loisir, competiții sportive.”

Ultima zi a Festivalului aduce surprize pentru participanți. În cadrul Conferinței TeamEdu vor lua cuvântul atât specialiști în educație, cât și susținători ai copiilor, oameni implicați activ în dezvoltarea armonioasă a acestora.

Organizatorii inițiază un apel către persoanele disponibile care ar putea face voluntariat în vederea acțiunii propuse:

„Cadre didactice, familiile copiilor/elevilor, ONG-uri, instituții și institute cu rol și/sau impact în educație, asociații culturale, studenți etc. se pot alătura proiectului nostru.

Sperând în implicarea întregii comunități, primim cu drag propuneri de activități sau alte forme de sprijin pentru organizarea și desfășurarea Festivalului TeamEdu pe adresa de email educatiepermanenta.tm@gmail.com, în atenția doamnei inspector Nadia Baloteanu, până la data de 7 mai 2022.”

Prin intermediul acestor activități, copiilor le sunt transmise simțul civic, munca în echipă, puterea exemplului, egalitatea de șanse, utilitatea informației. De la mic la mare, copiii vor putea învăța lucruri noi și vor putea petrece timp de calitate în compania unor specialiști.

„Pe parcursul Festivalului, activitățile vor avea un impact major în abordarea copilului și a stării sale de bine, în modificarea percepției familiei, a comunității asupra școlii, dar și a școlii asupra familiei.”

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.