Începând cu luna aprilie, ministrul familiei a anunțat că o să se reia anul acesta taberele pentru copiii români din diaspora, dar abia acum a specificat locurile unde o să se desfășoare. În ciuda faptului că anunțul era pentru tabere la munte și la mare, astăzi, într-o postare pe Facebook, ministrul Firea adresat doar detaliile cu privire la cele de la munte, fără să precizeze dacă se vor mai organiza tabere și pe litoral.

Înscrieri

Înscrierile pentru ediţia din acest an o să se încheie pe 17 iunie şi o să fie centralizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni la adresa taberearc@dprp.gov.ro.

1.225 de elevi, studenţi, tineri şi profesori din Diaspora şi comunităţile istorice o să meargă anul acesta la munte în România, în cadrul unor tabere organizate de statul român, spune Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea. Organizarea acestora a fost anulată timp de 2 ani datorită pandemiei.

Declarații oficiale

“Încep taberele pentru copiii români din afara ţării! După doi ani de pauză, din cauza pandemiei, reluăm acest program important. Am semnat, astăzi, împreună cu secretarul de stat Gheorghe Florin Cârciu, conducătorul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, şi Eduard Novak, ministrul Sportului, protocolul de colaborare pentru taberele ARC”, a specificat Gabriela Firea pe Facebook.

“Pentru ediţia din acest an, au fost alese taberele de agrement din Oglinzi, judeţul Neamţ, şi Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud. Timp de şapte zile, grupurile de tineri şi cadre didactice vor dezvolta comunicarea în limba română, vor afla lucruri neştiute poate despre istoria României şi vor participa la excursii la obiectivele turistice din zonele respective. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse pune la dispoziţie taberele şi asigura cheltuielile cu masa pentru toţi participanţii’, a adăugat ministrul Gabriela Firea.

În ultimii 30 de ani, peste 26.000 de elevi, tineri, studenţi şi profesori au participat la taberele ARC, mai scrie în postare.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.