Miercuri, deputații au votat 238 ”pentru” şi un vot ”împotrivă” pentru proiectul de lege ce constă în modificarea Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, care prevede instituirea posibilităţii ca plata taberelor pentru copii să poată fi făcută şi cu voucherele de vacanţă acordate părinţilor, conform Agerpres.

Cum funcționează voucherele

Voucherele de vacanţă o să poată fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele şcolare, naţionale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului. Ministrul educaţiei şi ministrul finanţelor vor stabili printr-un ordin comun modul de plată al taberelor.

Valoarea unui tichet

Valoarea nominală a unui tichet de masă nu are voie să depățească suma de 30 de lei. Singura excepție fiind, organizaţiile sindicale legal constituite pot acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajaţi ai organizaţiei sindicale, prevede proiectul. Conducerea organizaţiei sindicale va decide frecvenţa acordării tichetelor cadou şi valoarea lor se stabilesc de către conducerea organizaţiei sindicale. Prevederile referitoare la achiziţionarea şi emiterea tichetelor cadou se aplică în mod corespunzător.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.