Ziua Copilului a fost sărbătorită în avans ieri la Cluj. Mai mulți elevi au luat parte la Ziua Porților Deschise, care a fost ținută în avans pentru 1 Iunie.

Micuții au admirat echipamentele și armele jandarmilor, au urmărit demonstrații și intervenții, precum și dresaj canin.

Ziua Porţilor Deschise la Cluj

Elevii s-au bucurat foarte mult de ceea ce au prezentat jandarmii de Ziua Porților Deschise. Întrebată ce i-a plăcut cel mai mult, o fetiță a răspuns că i-a fost foarte drag de prezentarea cu câini, iar un băiețel a spus că prezentarea cu câinii, maşinile şi armele au fost pe placul lui.

Sute de copii au ajuns în curtea Jandarmeriei de la Cluj, iar acolo autoritățile au expus tot ce au mai de preț: echipamente, arme și autospeciale.

“Au putut urmări exerciţiile demonstrative ale câinilor de serviciu. Au putut urca în autospecialele noastre, cu care ne desfăşurăm misiunile. Şi desigur au avut ocazia să afle mai multe despre activitatea jandarmilor montani,” a spus Mariana Barbu, purtător de cuvânt Jandarmeria Cluj.

Micuții au fost foarte încântați

De altfel, micuții au fost foarte bucuroși de cele văzute și au urmărit cu foarte mare atenție tot ceea ce au prezentat jandarmii. Cel mai căutat loc a fost… cel din autospecialele de intervenţie.

De asemenea și exercițiile demonstrative de dresaj au fost urmărite cu sufletul la gură și interes mare. La acest eveinment au participat foarte multe clase din Cluj Napoca, precum și alți copii de la cadrele unității, dornici și nerăbdători să vadă cu ce se ocupă părinţii lor.

Astăzi este 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului! La mulți ani tuturor elevilor și copiilor, dar și adulților, pentru că în fiecare adult încă există un copil. Ziua copilului (numită și Ziua internațională a copilului) este în multe țări o sărbătoare pentru copii care se sărbătorește la date diferite.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.