O supraviețuitoare din clasa a patra a tragediei de luna trecută de la școala din Uvalde, a povestit cum a sângele prietenilor morți pentru a se preface că e moartă.

Siguranța armelor

Miah Cerrillo și părinții mai multor tineri americani uciși și răniți în recentele împușcături în masă au depus mărturie la audierea Comitetului de supraveghere al Camerei Reprezentanților din SUA, în timp ce legislatorii încearcă să găsească un proiect de lege privind siguranța armelor.

“I-a spus profesoarei mele ‘noapte bună’ și a împușcat-o în cap”, a declarat eleva de 11 ani de la școala primară Robb într-un interviu preînregistrat, difuzat pentru comisie. Și apoi a împușcat câțiva dintre colegii mei de clasă și tabla. L-a împușcat pe prietenul meu care era lângă mine… și am crezut că se va întoarce în cameră. Am luat sângele lui și l-am pus pe mine”.

Miah a povestit cum s-a acoperit de sânge și s-a prefăcut că este moartă pentru a supraviețui atacului comis de Salvador Ramos, care a abandonat liceul.

Audierea a inclus, de asemenea, mărturia părinților uneia dintre tinerele victimele ucise în masacrul din 24 mai.

19 copii uciși

În total, 19 copii au fost uciși de bărbatul înarmat în vârstă de 18 ani, într-unul dintre cele mai grave atentate din școlile din America.

Tânăra elevă a declarat că se teme că astfel de violențe s-ar putea întâmpla din nou la școală.

Masacrul din Uvalde a fost unul dintre numeroasele tragedii în masă din SUA din ultimele săptămâni, care a făcut zeci de morți și a alimentat o nouă rundă de discuții bipartizane în Senatul american.

Întrucât democrații și republicanii sunt profund divizați în ceea ce privește armele, discuțiile s-au axat pe obiective modeste, cum ar fi încurajarea statelor să adopte legi de tip “steguleț roșu” pentru a refuza armele persoanelor considerate un risc pentru ele însele sau pentru public.

Miercuri seară, Camera Reprezentanților, care are o majoritate democrată, a adoptat un proiect de lege care prevede creșterea limitei de vârstă pentru cumpărarea unei puști semiautomate și interzicerea vânzării de încărcătoare de muniție cu o capacitate mai mare de 15 cartușe.

Cu toate acestea, este aproape sigur că va eșua în Senat, unde au loc negocieri pentru a găsi un compromis mai puțin strict care să satisfacă toate partidele și să evite ca republicanii să vorbească despre acest proiect de lege.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.