Un telefon mobil confundat cu o armă a făcut ca liceul Southington să intre în “modul de siguranță al școlii” și a speriat o întreagă instituție, punând pe jar autoritățile.

Un elev a fost arestat după ce telefonul mobil a fost confundat cu o armă

Potrivit directorului Michael Crocco, un elev a raportat personalului că a observat o armă asupra unui elev din școală.

Departamentul de poliție din Southington a răspuns imediat solicitării extrem de prompt.

“Prin intermediul sistemului nostru de supraveghere video și a investigației, am reușit să identificăm rapid individul și să confirmăm că era vorba de telefonul mobil al unui elev, iar ziua de școală s-a reluat conform programului. Am fost recunoscători că elevul a raportat acest lucru imediat, iar personalul și elevii au urmat protocoalele, așa cum au fost concepute. Luăm în serios orice amenințare și ne cerem scuze pentru alarma pe care a provocat-o,” au declarat oficialii din poliție.

Directorul a declarat că modul de “securizare a școlii” a fost ridicat, iar elevii au revenit la programul normal.

Elevii și profesorii foarte speriați după tragedia din Uvalde, Texas

Se pare că elevii au devenit foarte stresați și speriați după ceea ce s-a întâmplat în Texas. Acolo, 19 elevi și 2 profesori au murit, în urma unui atac armat al unui adolescent de 18 ani.

CITEȘTE ȘI – „Totul s-a întâmplat prea repede”, spune un profesor rănit în masacrul din Texas, Uvalde

Autoritățile, dar și elevii au devenit extrem de atenți și au început să raporteze aproape orice. De curând, un bărbat care ar fi încercat să intre într-o școală primară din Alabama a fost împușcat și ucis de poliție.

Cel puțin 34 de elevi se aflau în interiorul școlii elementare Walnut Park când bărbatul a încercat să intre înăuntru, a declarat directorul școlii din Gadsden City, Tony Reddick, pentru CNN.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.