Un nou studiu recomandă ca inițiativele de sănătate mintală în cazul unei pandemii să se concentreze mai mult asupra fetelor, care s-au confruntat cu un stres mai mare în legătură cu COVID-19.
Fetele sunt mai stresate decât băieții cu privire la COVID
Adolescentele au fost mai stresate decât băieții în timpul primelor luni ale pandemiei COVID-19, iar sănătatea lor mintală ar trebui să fie o prioritate în cazul unei epidemii similare în viitor, spun cercetătorii.
“Răspunsurile în materie de sănătate mintală în timpul pandemiei ar trebui să ia în considerare această diferență semnificativă între sexe și efectul rolurilor de gen atunci când se elaborează programe de gestionare a stresului”, a declarat profesorul Zoltan Sarnyai, cercetător în neuroștiințe la Universitatea James Cook.
El și doctoranda Riana Marie au colaborat la această cercetare cu Centrul canadian pentru studii privind stresul uman.
“Am vrut să vedem dacă absența unui cadru școlar structurat, întreruperea rutinei, interacțiunile sociale reduse și incertitudinea generală au avut implicații psihologice asupra adolescenților”, a declarat profesorul Sarynai.
Rezultatele par să arate că au existat implicații psihologice, dar fetele au raportat mai multe simptome de stres, anxietate și depresie decât băieții.
De asemenea, ele au avut mai multe preocupări și îngrijorări personale decât băieții, cum ar fi faptul că părinții lor și-ar putea pierde locul de muncă sau că supermarketurile ar putea rămâne fără mâncare.
Fetele au avut discuții despre virus și au urmărit știrile despre acesta mai mult decât băieții, a declarat profesorul Sarynai.
Fetițele, un număr mai mare de simptome ale virusului decât băieții
De asemenea, ele au prezentat un număr mai mare de simptome ale virusului decât băieții și au raportat simptomele ca fiind mai severe.
De asemenea, fetele au avut mai mult stres decât băieții înainte de pandemie.
Perioada de dezvoltare vulnerabilă a adolescenței este deja asociată cu apariția tulburărilor psihiatrice, ceea ce a pus adolescenții la un risc mai mare în timpul pandemiei, a spus profesorul Sarynai.
Mai mult de 1300 de adolescenți, băieți și fete din Australia și Canada, au fost intervievați pentru studiu între aprilie și iulie 2020.
Canadienii au fost mai îngrijorați de COVID-19 și, de asemenea, au discutat despre virus mai mult decât adolescenții australieni.
NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS