Un nou proiect aprobat de guvern în favoarea studenților. Aceștia pot contracta credite de 10.000 de euro. De altfel, politicenii nu au uitat nici de familii sau cupluri. Acestea pot lua credite de 15.000 de euro, care vor fi garantate de stat.

Pe ce pot fi cheltuiți banii?

Banii vor putea fi folosiți pentru a plăti chiria, pentru finalizarea studiilor sau cheltuieli de creșă, grădiniță ori achiziționarea unei mașini.

“Aș vrea să mă refer aici la un proiect care a fost de multe ori solicitat de către tineri să se aplice și în România, dar, din păcate, această decizie s-a amânat ani de-a rândul și anume posibilitatea ca tinerii studenți sau ieșiți din perioada studenției să poată să beneficieze și ei, la fel ca în orice țară europeană sau ca în Statele Unite ale Americii, de posibilitatea de creditare cu garanția statului, pentru că în cazul tinerilor, aici este de fapt cea mai mare dificultate, neavând cei mai mulți dintre ei proprietăți sau neavând venituri crescute nu pot să justifice posibilitatea în fața unui agent bancar că poate să restituie un credit pe care eventual l-ar contracta de pe piața bancară privată”, spune ministrul Familiei, potrivit Profit.ro.

10.000€ pentru studenți, 15.000€ pentru familii

Firea a precizat că studenții pot obține un credit de 10.000 de euro, iar familiile pot opta până la 15.000 de euro. Garanția statului va fi de 80%.

De altfel, aceasta a mai precizat că își dorește ca aceste credite să fie disponibile începând din toamna acestui an.

“Ne-am dori ca de la începutul sesiunii, de fapt, chiar înainte de începutul sesiunii din toamnă, dacă e vorba și de plata chiriei, aceste credite să poată să fie deja contractate. Fiind câteva luni din acest an ne așteptăm la un număr nu suficient de relevant de aplicanți, dar totuși în măsură să ne dea nouă informații relevante, astfel încât să putem să stabilim o sumă mai concretă și mai aproape de realitate, pe care să o introducem în bugetul ministerului pe anul viitor”, mai spune aceasta pentru sursa citată.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.