Primul loc al Competiției de Inginerie Seismică, organizată în perioada 27 iunie – 1 iulie în Salt Lake City, statul Utah, Statele Unite ale Americii, a fost câștigat de echipa de studenți a Facultății de Construcții din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Instituția de învățământ a anunțat victoria pe Facebook.

Despre competiție

32 de echipe de la universități din SUA și din întreaga lume, au participat la Undergraduate Seismic Design Competition 2022, sau în română Competiția de Inginerie Seismică. De organizarea competiției, ce se desfășoară anual în SUA de către EERI,  s-a ocupat Institutul de Inginerie în Cercetare Seismică. Institutul este o organizație non-profit ce are ca scop reunirea experților din domeniul ingineriei seismice și studenți care studiază inginerie civilă, conform descrierii acestei asociații de peste Ocean.

Echipa studenților clujeni s-a întrecut la Undergraduate Seismic Design Competition 2022 cu mai mulți studenți americani, conform sursei citate. România a mai obținut un loc în cadrul competiției. Studenții de la Universității Tehnice de Construcții București câștigând locul trei.

Felicitările Ministrului

Ieri seară ministrului Sorin Cîmpeanu i-a felicitat pe aceștia, într-o postare pe Facebook:

“Felicitări Universității Tehnice din Cluj-Napoca și echipei SDC care a reprezentat-o la 19th Annual Undergraduate Seismic Design Competitition/Salt Lake City/SUA, competiție de prestigiu în domeniul ingineriei seismice! Rezultatele studenților clujeni – locul 1, înaintea unor echipe din universități mondiale de top – sunt excepționale și fac cinste învățământului superior tehnic din România, certificându-i încă o dată valoarea!

Felicit, de asemenea, Universitatea Tehnică de Construcții București, pentru locul 3. Între cele două universități românești s-a clasat Cornell University. După UTCB s-au clasat marile universități tehnice din California – Berkeley și San Diego, University of Buffalo, University of British Columbia și multe alte universități de renume! Multe felicitări și mult succes!”, i-a lăudat oficialul.

Distribuie:

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.