Elev caporal Ştefan-Alexandru Dediu este singurul român premiat la faza internaţională a Olimpiadei de Informatică Aplicată.

Singurul român premiat la faza internaţională a Olimpiadei de Informatică Aplicată

Conform unui comunicat de presă al MApN, elev caporal Ştefan-Alexandru Dediu, din clasa a X-a B, de la Colegiul Naţional Militar ”Dimitrie Cantemir”, a obținut un rezultat foarte bun chiar la faza internațională a Olimpiadei de Informatică Aplicată – AcadNet 2022. Acesta s-a clasat pe locul al II-lea la secțiunea calculatoare.

Se pare că elevul nostru român a avut parte de un parcurs nemaipomenit de bun la această ediție. S-a clasat pe locul I la faza locală, în primii 11 la faza judeţeană şi pe locul I la faza naţională, clasele IX-X.

”A fost o întrecere cu ceilalţi elevi pasionaţi de acest domeniu, dar mai ales o întrecere cu mine însumi”, a declarat Ştefan, după obţinerea acestei performanţe.

Ministerul Apărării îl felicită pe Ștefan, elevul minune.

”În urma celui mai mare punctaj obţinut la faza naţională, punctaj peste media punctajelor tuturor participanţilor la secţiunea la care a participat, tânărul s-a calificat la etapa internaţională, în lotul României, format din 6 elevi. Ştefan se află, astăzi, printre cei mai buni liceeni în acest domeniu al informaticii aplicate. S-a clasat pe locul al II-lea, fiind singurul român de pe podium, dar şi singurul elev militar premiat în această etapă a competiţiei de anvergură, în acest an şcolar”, a transmis Ministerul Apărării.

Ștefan “tace și le face”

Profesorul Nicoleta Dichei spune despre Ștefan că este acel copil care „tace şi face”. Lui nu-i place foarte mult să iasă în evidență, dar, atunci când o face, țintește sus și își canalizează toată energia către ceva-ul respectiv. Participă la diverse concursuri, pentru a-și testa cunoștințele acumulate, și nu pentru succes și afirmare.

Etapa internaţională a Competiţiei AcadNet s-a desfăşurat chiar la Universitatea Politehnică Bucureşti.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.