Un sondaj realizat de organizaţia de tineret Starea Naţiunii Studenţeşti, demonstrează următoarele: Consumul de alcool, țigări și alimente nesănătoase a crescut în pandemie în rândul tinerilor studenți.

Abuzul de alcool, țigări și alimente nesănătoase a crescut în pandemie în rândul studenților

Pe lângă consumul excesiv de alcool, țigări și alimente nesănătoase, se pare că în timpul pandemiei, a crescut foarte mult și stresul în rândul studenților, din cauza “mormanului” de fake news-uri. Studenţii sunt de părere că problema cea mai mare a generaţiei lor o constituie nepotismul şi favorizarea celor cu relaţii.

Conform comunicatului, se pare că studenții români care se bucură de viață sunt cei cu spirit antreprenorial.

Rezultatele sondajului

Potrivit răspunsurilor primite în sondajul efectuat de Starea Naţiunii Studenţeşti, se pare că 82,1% dintre studenții români se înțeleg bine cu părinții, 68,4% sunt de consideră calitatea vieții lor bună, 60,1% sunt optimiști în ceea ce privește situația lor materială în următorii 5 ani, notează News.ro.

Prioritatea o reprezintă sănătatea, adică pentru 57,9% dintre studenți, urmată de situația financiară, 56,4%, iar apoi vine cariera profesională, cu 55,5%.

Potrivit sursei citate, în educație și în carieră, studenții doresc mai multe opțiuni, mai ales la nivel de desfăşurare a cursurilor exclusiv online, pentru care optează 58,5%. 43,1% aleg o facultate din pasiunea unui anumit profil, iar 25,8% merg la facultate doar pentru a avea o diplomă.

28% dintre studenții noștri își doresc mai degrabă să își deschidă propria afacere mai degrabă decât șă își găsească un job.

În pandemie, studenții au avut parte de mari presiuni. 71,9% dintre aceștia au avut probleme cu sănătatea mintală, dar, chiar și așa, 53,4% nu au mers niciodată la psiholog. 72,3% dintre studenți au un nivel ridicat de stres și anxietate, iar 9% ar vrea să se sinucidă. 46,4% dintre ei au suferit de pe urma anxietăţii provocate de fake news, 10,2% de pe urma abuzului verbal, şi 5,9% din cauza bullyingului online.

Studiu a demonstrat că 16,7% consumă mai mult alcool ca înaintea pandemiei, iar 20,5% fumează mai multe ţigări. 42,2% dintre studenți mănâncă mult mai nesănătos. Aceștia consideră că în țara noastră sunt la putere nepotismul, pilele și relațiile.

“Concluziile sondajului ne oferă imaginea unei generaţii ambiţioase, pasionate, antreprenoriale, dar al cărei progres este frânat de creşterea tot mai accentuată a problemelor de sănătate mintală, abuz de alcool, ţigări şi alimente, precum şi a diferite fenomene cu care se confruntă în societate (de la problema fake-news până la lipsa egalităţii de şanse). Este foarte important ca instituţiile care au în sarcină probleme legate de studenţi să se aplece cu mai multă atenţie asupra fenomenelor semnalate în acest sondaj şi a dificultăţilor cu care tinerii s-au confruntat în pandemie cât şi dincolo de ea, probleme deseori ignorate la nivel instituţional. De aceea, sondajul va fi urmat în perioada următoare de o serie de dezbateri pe baza celor mai importante concluzii ale sale, cu participarea a numeroşi studenţi, profesori, şi altor factori de decizie, atât din educaţie cât şi din alte domenii”, transmit cei de la Starea Naţiunii Studenţeşti.

La sondaj au participat 3.407 studenți și a fost realizat în perioada 6 ianuarie – 2 martie.

 

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.