Asociația „Salvați o inimă” oferă un sprijin enorm unei școli din București în care studiază elevi foarte inteligenți, însă care provin din medii defavorizate.

Organizația non-profit condusă de Vlad Plăcintă a donat 100.000 de lei Școlii AMIAS. Această instituție desfășoară mai multe programe de studii pentru elevii cu un IQ ridicat, însă care nu pot fi susținuți financiar de familii. Această sumă va fi folosită pentru dotări și modernizări necesare pentru anul școlar 2022-2023.

Sprijin financiar pentru acești elevi

Vlad Plăcintă spune că prin această donație nu se urmărește doar oferirea unui sprijin financiar, ci și crearea unor noi oportunități pentru susținerea incluziunii sociale prin educație.

„20 de copii supradotați vor primi burse de studiu. Acești elevi vor fi susținuți financiar, cu ajutorul unor instrumente moderne de fundraising și vor avea șansa să evolueze atât în ceea ce privește dobândirea de noi competențe și abilități, dar și din punct de vedere emoțional”, a declarat Vlad Plăcintă.

În același timp, respectiva asociație susține programul ART ACADEMY. În cadrul acestuia, elevii vor învăța că în artă nu există greșeli și că fiecare accident de pe pânză poate fi un punct de plecare.

Sprijin uriaș pentru acești elevi: Vor fi susținuți financiar de către o asociație

Vlad Plăcintă: Învățământul de masă trebuie să ofere șanse egale copiilor

„În cadrul acestei clase, copiii cu abilități înalte și duble excepționalități (diagnosticați cu ADHD, TSA și tulburări de învățare) vor putea învăța împreună. Învățământul de masă trebuie să ofere șanse egale copiilor. Cei mici trebuie ajutați să facă pași înainte și să nu se mai ferească de adevăr și realități. Piticii sunt învățați să vadă viața din altă perspectivă”, a declarat Vlad Plăcintă.

La AMIAS Small School copiii învață despre protecția mediului, economie mondială, educație financiară, criza globală, istorie și civilizație. Fiecare copil poate alege ceea ce dorește să învețe. De asemenea, ei își pot alege o zi pe săptămână pe care să o petreacă la bibliotecă

Ajutor uriaș pentru o școală din București

Vlad Plăcintă spune că oamenii, comunitatea în ansamblul ei, este suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcție bună. Conform acestuia, sute de copii care au nevoie de ajutor cer sprijinul asociației. Pentru ca acest lucru să fie posibil, mereu este nevoie de oameni care să ajute.

Prin decizia de a se alătura proiectelor educaționale implementate de AMIAS, Asociația „Salvează o inimă” se alătură inițiativei de a schimba idei, perspective educaționale învechite, de a veni cu propuneri și a lansa noi proiecte, pentru o lume mai bună.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.