Secretarul de stat a spus despre corectare digitalizată că în timp ce se dă în Dâmbovița Evaluarea Națională, în Călărași se va susține Bacalaureatul. „Din momentul în care copilul predă lucrarea, circuitul se schimbă față de ce era până acum. Fiecare lucrare se va duce automat în același timp la doi profesori. În niciun caz nu se va vedea vreo corectură pe lucrare, nu va ști profesorul 1 ce a corectat profesorul 2”, a declarat în interviul Edupedu.ro

Sorin Ion a fost întrebat ce se va întâmpla în cazurile în care deferența dintre rezultate este mai mare de un punct. Acesta a spus că platforma va sesiza această diferență și că lucrarea în cauză va fi trimisă altor evaluatori de rezervă.

Rezumatul interviului

Secretarul de stat a garantat faptul că pentru elevi nu se schimbă nimic. Ei o să susțină examenul tot cu foaia în față, diferența va veni din partea profesorilor, care vor corecta în fața ecranelor. Lucru ce este considerat extrem de important deoarece, fiind în format digital, o să le fie mai ușor să extragă date din lucrări, spre îmbunătățirea evaluărilor viitoare. Exemplul dat a fost că dacă dintr-un județ doar 10% dintre elevi au reușit să rezolve itemul X, înseamnă că este o problemă cu acel item și trebuie revizuit.

Informații suplimentare

Platforma privată Intuitext a găzduit Olimpiadele de Matematică și imformatică din 2022, iar elevii și profesorii implicați în această testare au fost forțați să accepte mai mulți termeni și condiții care inițial nu au fost inițial specificați. De asemenea printre acești termeni se afla și prelucrarea datelor personale spre a fi folosite în scopuri comerciale.

Profesorul Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România – partenerul organizator al competiției, secretarul de stat Florin Lixandru, din Ministerul Educației, organizatorul olimpiadei și reprezentantul companiei Softwin SRL – care a pus la dispoziție platforma în mod gratuit, a contrazis cele spuse mai sus, insistând că platforma va fi folosi datele doar pentru chestiuni organizatorice.

 

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.