„Mediile semestriale nu am avut niciodată o relevanță adevărată. Mediile semestriale au făcut parte din acea goană după note, care este extrem de dăunătoare, goana după note din ce în ce mai mai puțin relevante”, sunt cuvintele ministrului Educației, la B1TV, când a fost întrebat cum s-a ajuns la eliminarea mediilor semestriale.

Declarațiile ministrului

Sorin Cîmpeanu a declarat astăzi într-o conferință de presă că „se renunță la mediile semestriale, se renunță la obligativitatea susținerii tezelor semestriale”, și că „va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar”.

Ședința Comitetului pentru Dialog Social a fost susținută astăzi , iar în aceasta a fost  prezentat de către Ministerul Educației conținutul noului Regulament de funcționare și organizare a institutțiilor de învățământ din preuniversitar (ROFUIP).

Interviul propriu-zis

Moderatoare: Există, de asemenea, o modificare în ceea ce privește mediile. Nu vor mai fi medii semestriale. Cum s-a ajuns la concluzia eliminării acestor medii semestriale?

Sorin Cîmpeanu: Mediile semestriale nu am avut niciodată o relevanță adevărată. Mediile semestriale au făcut parte din acea goană după note, care este extrem de dăunătoare, goana după note din ce în ce mai mai puțin relevante. Media semestrială nu a folosit niciodată cu adevărat.

Media semestrială a fost doar un factor de stres pentru elevi. Atâta vreme cât profesorul trebuie să aibă libertatea unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an școlar, evaluare care să fie adaptată procesului de predare, fiecare profesor știe că disciplina sa este construită pe unități de învățare, știe cel mai bine cum și când trebuie să evalueze. Și atunci Ministerul Educației, în consultare cu partenerii de dialog social, și chiar astăzi s-au validat aceste lucruri la nivelul Comisiei de Dialog Social, le-am și anunțat public.

A rezultat că un număr de N + 3 note este suficient pe parcursul întregului an școlar, fără să existe alte constrângeri pentru profesori. Ministerul Educației așteaptă o singură medie generală, la finalul fiecărui an școlar.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.