Un număr de 45.233 cadre didactice din învățământul primar și gimnazial au primit deja competențe digitale certificate, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o poziție trimisă Edupedu.ro.

Surprinzătoarea declarație

“De la declanșarea crizei sanitare și până în acest moment, un număr de 45.233 cadre didactice din învățământul primar și gimnazial au dobândit deja competențe digitale certificate, într-o manieră integrată cu competențe în didactica specialității. Durata unei sesiuni de formare a fost de 120 ore,” a afirmat ministrul Cîmpeanu.

Clarificarea a venit în urma faptului că ministrul a declarat marți dimineață, la un eveniment de prezentare a unui raport pe literația digitală că instituția pe care o conduce pregătește un apel pentru „primul trimestru din anul 2023”, iar „în ultimul trimestru al anului 2024 vor trebui să se fi derulat deja formările pentru 100.000 de profesori”.

Ce a declarat oficialul?

În cadrul coferinței ministrul a declart următoarele:

,,Avem în pregătire, de asemenea, actul normativ prin care transpunem în cadrul național DigComp. Acesta va fi util în mai multe planuri. Unul dintre ele: pentru că în școală avem nevoie de digitalizare, va fi lansarea unui alt apel, la începutul anului viitor, primul trimestru din 2023, în urma căruia 100.000 de profesori vor fi formați din perspectiva pedagogiei digitale.

În primul trimestru din anul 2023 se lansează acest apel, în ultimul trimestru al anului 2024 vor trebui să se fi derulat deja formările pentru 100.000 de profesori. Ca să formezi 100.000 de profesori, sigur că ai nevoie de transpunerea DicComp în cadrul național, dar mai ales ai ne voie de formatori, de profesioniști care să poată să formeze acești profesori.”

În prezent educarea cadrelor didactice cu privire la utilizarea tehnologiei este mai mult decât vitală pentru a pregăti viitoarele generații de profesori pentru posibile dezastre precum Covid-19. Până la urmă este important să învățăm din greșelile noastre și să mergem mai departe cu fruntea sus uitându-ne spre viitor.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.