Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a declarat că “Învăţământul online a fost o adevărată catastrofă educaţională”.

Subiecte mai dificile la examenele naționale

Sorin Cîmpeanu afimră că elevii care trebuie să susțină examanele naționale în acest an, vor avea parte de subiecte mai dificile, deoarece se adaptează gradul de dificultate. Acesta a mai afirmat și că învăţământul online impus de pandemie a fost ”o adevărată catastrofă educaţională”.

Cîmpeanu a fost întrebat la Digi24 la ce să se aștepte elevii care vor susține examene naționale în acest an.

”La o adaptare a gradului de dificultate a subiectelor la condiţiile traversate în această perioadă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Mai mult, acesta a fost întrebat dacă subiectele vor fi mai ușoare, iar răspunsul ministrului a fost că ”se va da corect”.

”Se va da corect, corelat cu perioada la care au avut acces cu adevărat la şcoală, pentru că am fost printre primii care a spus că învăţământul online, deşi sunt un adept al digitalizării, dar învăţământul online impus atunci când sistemul era total nepregătit a fost o adevărată catastrofă educaţională. Nu a fost impus de către elevi şi nu mi se pare corect să deconteze eventuale decizii greşite cei care nu au avut nicio tangenţă”, a declarat Cîmpeanu.

Sistemul de învățământ online, o bătaie de joc?

Ministrul Educației a fost întrebat și dacă consideră o bătaie de joc învățământul online impus copiilor. Acesta a explicat că a trebuit îmbinat interesul pentru educaţie cu interesul pentru sănătate.

”Va trebui să îmbinăm interesul pentru educaţie şi interesul pentru sănătate. Am spus şi atunci, spun şi acum acelaşi lucru, catastrofă educaţională. Simplu. Am spus, am găsit şi o sintagmă, şcolile se închid ultimele şi se deschid primele, de închid dacă trebuie neapărat să se închidă. Uneori a reuşit lucrul ăsta, alteori a reuşit mai puţin”, a declarat Cîmpeanu.

Cîmpeanu a mai spus că se așteaptă ca rezultatele de anul acesta la examenele naționale, să fie la fel ca cele de anul trecut, deoarece condițiile nu diferă foarte mult.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.