Sorin Cîmpeanu a afirmat joi că Educaţia juridică este “un modul de bază” în cadrul educaţiei pentru viaţă şi poate avea o contribuţie esenţială la dezvoltarea societăţii, când a participat la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” la conferinţa de închidere a unui proiect iniţiat de Uniunea Naţională a Barourilor din România, conform Agerpres.

Inițiativa Baroului

Ministrul apreciază iniţiativa Baroului și a spus că este “absolut remarcabilă”, luând în considerare ca numai în Bucureşti au fost găsiţi 300 de avocaţi dispuşi să contribuie la educaţia copiilor. Cîmpeanu consideră următoarele:

“Este un lucru extrem de important. (…) Este important pentru că educaţia juridică este un modul de bază în ceea ce dorim să fie educaţia pentru viaţă. Este important pentru că prea mulţi se pricep la prea multe fără să aibă competenţele necesare. (…) Prin educaţie juridică în şcoli acest nivel de cunoaştere într-un domeniu extrem de important poate aduce o contribuţie esenţială la dezvoltarea societăţii. Aş pune educaţia juridică în legătură cu una dintre cele opt competenţe cheie – competenţe civice. Eu cred că sunt direct legate. Sunt definite chiar în setul competenţelor cheie, nu numai în setul de competenţe universale”

“Fii avocat în şcoala ta!”

Ministrul Cîmpeanu este de părere că Ministerul Justiţiei o să se implice alături de Uniunea Naţională a Barourilor din România şi Ministerul Educaţiei în susţinerea proiectului “Fii avocat în şcoala ta!”.

“Sunt convins că nu numai Ministerul Educaţiei se va implica în susţinerea acestui proiect, dar şi Ministerul Justiţiei am deplina convingere că va fi alături de Ministerul Educaţiei pentru a susţine Uniunea Naţională a Barourilor din România în acest demers care, nu în ultimul rând, deschide într-o manieră cât se poate de convingătoare şcoala către societate. Este un principiu de care avem nevoie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.