Urmează ca ministrul să lanseze spre consultare, miercuri, ghidul pentru un apel de 234 milioane de euro, fonduri din PNRR, pentru a digitaliza procesele din universitățile românești, a specificat ministrul Sorin Cîmpeanu în timpul unui eveniment ce s-a desfășurat în dimineața zilei de miercuri. Conform ministrului, urmează să beneficieze cel puțin 60 din cele 77 de instituții românești de învățământ superior, publice și private.

Subiectul evenimentului

Sorin Cîmpeanu a declarat la evenimentul de lansare al unui raport Brio.ro care face referire la “Nivelul Literației Digitale în România”, că universitățile o să beneficieze de proiecte cu valori situate între aproximativ 3 și 8 milioane de euro.

Vorbele ministrului

Pe parcursul evenimentului din dimineața zilei de miercuri, Sorin Cîmpeanu a declarat următoarele:

“Vom lansa în consultare ghidul pentru apelul în valoare de 234 de milioane de euro, fonduri PNRR, care are ca scop digitalizarea tuturor proceselor din universitățile românești, care are ca scop susținerea pregătirii universităților românești pentru a identifica mai bine, mai clar, acele competențe digitale, acele viitoare joburi care vor permite tinerilor noștri să răspundă aspirațiilor de dezvoltare personală și profesională, de integrare într-o societate care, cu voia noastră sau fără voia noastră, va fi mult mai digitală decât este acum.”

De asemenea, a specificat și numărul de universități ce vor beneficia de proiectele de digitalizare, care costă sume exorbitante.

Astăzi lansăm în consultare și fac apel mai ales la colegii din mediul universitar, dar și la toți ceilalți parteneri, pentru ca în termen de 10 zile să veniți cu cât mai multe și mai convingătoare idei de îmbunătățire a acestui ghid. La final vom avea cel puțin 60 de univ ersității care vor beneficia de proiecte pentru digitalizare în valoare de la aproape 3 milioane de euro până la circa 8 milioane de euro. 60 de universirăți din 77 de universități românești eligibile, de stat și private.” a declarat ministrul conform Brio.ro.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.