Astăzi a fost promulgată legea conform căreia ziua de 11 aprilie va fi denumită Ziua educației financiare.

Anual, cu ocazia acestei zile vor avea loc fel și fel de evenimente în care instituțiile care se ocupă cu economia țării vor fi obligate să facă „ore” de educație financiară. De asemenea, oficialii din Ministerul Educației au anunțat că în perioada 11-15 aprilie 2022, în școlile din țară se vor ține întâlniri. La aceste întâlniri se va discuta despre educația financiară.

România se află pe ultimul loc la acest capitol, spune deputatul care a inițiat legea. Românilor le lipsește cu desăvârșire educația financiară, de aceea este mare nevoie de ea. Și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este de acord cu acest lucru.

Sorin Cîmpeanu: Elevii trebuie să cunoască noțiunile de bază

Oficialul consideră că elevii ar trebui să înceapă să cunoască noțiunile de bază în ceea ce privește educația financiară. În special, copiii trebuie să știe noțiuni despre randament financiar versus risc.

Liberalul a mai declarat că oamenii au nevoie de educație financiară pe tot parcursul vieții lor. Așadar, cu cât se începe mai devreme, cu atât este mai bine.

Sorin Cîmpeanu: De educație financiară avem nevoie pe tot parcursul vieții noastre | Sfaturi importante pentru elevi

„Educaţia financiară îmi place să cred că face parte din sfera voastră de interes. (…) Sunt absolut convins că cei mai mulţi dintre voi folosiţi instrumentele de bază electronice cu o pricepere mai mare decât a celor de vârsta mea. Şi asta este important, este necesar, dar nu este suficient.

Cred că aveţi nevoie să vi se explice, adaptat vârstei, adaptat nivelului liceal, gimnazial şi chiar şi învăţământului primar. (…) Cred că trebuie să ştiţi noţiuni despre randament financiar versus risc”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unui eveniment la care a participat.

Cîmpeanu: De educație financiară vom avea nevoie pe tot parcursul vieții

Oficialul spune că este bine ca fiecare român să știe cum se construiesc dobânzile, simple compuse etc. De asemenea, este important ca orice om să știe ce instrumente de plată poate folosi.

În perioada 11 – 15 aprilie 2022, în școlile din România vor avea loc mai multe întâlniri în care se va discuta despre educația financiară.

Sorin Cîmpeanu și-a încheiat discursul spunând că de educație financiară vom avea nevoie pe tot parcursul vieții. Economia este un punct în educație pentru încetățenirea activă, un lucru esențial.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.