Începând cu anul școlar 2022-2023 se vor face schimbări radicale în sistemul de educație românesc. Dacă pe unii elevi și părinți aceste schimbări îi bucură, alții au pornit un val de critici.

Unii susțin că anul școlar viitor, care va fi împărțit în cinci module de învățare, reprezintă un start bun în direcția schimbării. Alte persoane consideră că ministrul Educației doar încearcă un „exercițiu de imagine”, fiindcă ar fi propus măsuri de formă, nu de fond.

S-a ajuns la concluzia asta fiindcă, spun aceștia, materia stufoasă, care este inutilă deseori, va fi modificată abia în septembrie 2023. Sorin Cîmpeanu a anunțat recent că profesorii vor avea libertate atunci când va veni vorba de predare și evaluare. Se pare că nici acest lucru nu este pe placul multor oameni.

Oamenii nu sunt mulțumiți de schimbările din Educație

Daniel Funeriu, cel care a gândit actuala lege a educaţiei, a deschis un sondaj pe reţelele de socializare prin care i-a întrebat pe cei care-i vizitează profilul ce părere au despre măsurile anunţate în educaţie, conform Antena 3.

Sorin Cîmpeanu, criticat dur după măsurile anunțate în sistemul de învățământ: Aceleași manuale vechi, același ritm alert de învățare
Sursa Foto – Pixabay

Răspunsurile sunt diverse, însă cele mai multe arată că oamenii nu sunt mulțumiți de măsurile anunțate de Ministerul Educației. Principala nemulțumire, atât în rândul părinților, cât și a elevilor, este că odată cu împărțirea anului școlar în cinci module nu se va schimba și programa școlară. Pentru încă un an de zile, elevii vor continua să învețe în același stil alert, de pe aceleași manuale vechi, folosite de mulți alți elevi înainte.

Profesorii acuză că nu au fost anunțați

Viitoarea programă şcolară ar trebui să pluseze pe digitalizare, gândire critică, alfabetizare funcţională şi gândire logică, mai spun specialiştii.

Anul școlar viitor vine cu schimbări mari pentru elevi și profesori. S-au scos tezele și mediile generale, iar anul școlar este împărțit în cinci module. Partea proastă este că mulți profesori acuză faptul că ei nici măcar nu au fost anunțați în privința acestor modificări.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.