Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat recent o serie de noi măsuri pentru elevii din România. Este vorba despre învechitele table clasice. Acestea vor fi înlocuite cu altele digitale.

Sorin Cîmpeanu a făcut mai multe schimbări importante în sistemul educațional românesc. Printre acestea se află și digitalizarea, un domeniu extrem de important pentru învățământul românesc. Totuși, ministrul educației spune că deși este un susținător hotărât al digitalizării educației, nu ar renunța la cunoașterea scrisului de mână.

Totuși, oficialul anunță că va avea loc o reformă majoră în școlile din România. Mai clar, tabla clasică, cu burete pentru a șterge, va fi înlocuită de table inteligente. Acestea sunt niște obiecte uriașe, iar profesorii care nu au competențe digitale foarte dezvoltate nu trebuie să își facă griji că nu se vor descurca. Ministrul spune că tot ce trebuie să faci este să scrii cu markerul pe acele table interactive, exact așa cum scrii pe tabla clasică. Avantajul acestei table este că fiecare elev poate stoca lecția în timp real, pe laptop, telefon sau orice dispozitiv.

Sorin Cîmpeanu anunță schimbări radicale în toate școlile din România! Toți elevii trebuie să știe

Chiar și elevii care nu vor putea participa la ore vor putea avea acces la aceste lecții. De asemenea, prin intermediul acestei table profesorii vor putea căuta online orice informații doresc. Ulterior, dascălii le vor prezenta într-o manieră mult mai interactivă. Așa va fi posibil ca profesorii să țină interesul elevilor pentru școală treaz.

„Printre nenumăratele surse de informare de pe internet, vor fi recomandate acele surse care sunt credibile, care sunt eficiente, în interesul elevilor, pentru a putea dobândi competențele pe care ni le dorim cu toții. Toate sălile de clasă vor primi aceste table inteligente cu banii din PNRR, și vă anunț că sunt peste 80.000 de clase în România.”

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.