Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că instituția pe care o conduce pregătește o nouă testare pentru toți elevii.

Este vorba despre o testare pilot la limba română și matematică, care se va da până la finalul anului școlar. Ordinul de ministru deja a fost pus în dezbatere. La testarea respectivă nu vor participa elevii din clasele a VIII-a și cei din clasele de a XII-a.

Noi testări pentru elevii din România, până la finalul anului școlar

Aceste teste vor fi realizate de o platformă ed-tech de măsurare a performanței educaționale, fără licitație publică.

“Avem în pregătire să lansăm o provocare, în măsura în care reușim să finalizăm un proiect de ordin de ministru prin care să reglementăm evaluarea standardizată.   La început, la nivel pilot pentru elevii I-VII și IX-XII. Fără elevii claselor terminale”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației susține că acest proiect trebuie discutat și făcut operațional rapid, pentru ca în perioada 30 mai- 10 iunie, elevii deja să fie supuși acestui test.

Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră! Se aplică pentru toți elevii până la finalul anului școlar

Sorin Cîmpeanu a declarat că la respectivele teste pilot, elevii nu vor primi note. De asemenea, durata acestora va fi cuprinsă între 15 și 30 de minute, iar pentru cele de gimnaziu și liceu se vor acorda 60 de minute.

42% dintre elevii români, analfabeți funcțional

În România este nevoie de o atenție mult mai mare în domeniul educației. Reamintim că ieri a fost publicat un raport național care arată că 42% dintre elevi sunt analfabeți funcțional. Mai exact, jumătate dintre elevii de la noi din țară nu pot interpreta o informație și nu pot avea propriile idei.

Cifrele prezentate în cel mai recent studiu care măsoară gradul de analfabetism funcțional ne arată că 42% dintre elevi nu pot înțelege cu adevărat un text.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.