Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că se vor face schimbări importante în privința următorului an școlar. Conform oficialului, se vor modifica lucrurile și în legătură cu vacanțele.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că vacanța din luna februarie a anului 2023 va fi decisă de școli.

„Este foarte important să se cunoască structura anului școlar. Vom ști la finalul lunii data la care se va intra în vacanța din luna februarie în fiecare județ. E vorba de o descentralizare la nivelul fiecărui județ, care poate decide dacă intră în vacanță pe 3, 10, 17 februarie 2023”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Sorin Cîmpeanu anunță schimbări importante în anul școlar 2022-2024

Această măsură micșorează mult presiunea pe locațiile turistice și pe rețeaua rutieră, spune Cîmpeanu. Oficialul a declarat că la nivelul Ministerului Educației se dorește uniformizarea presiunii acesteia, astfel încât copiii să beneficieze de ceea ce își doresc, cum ar fi sporturile de iarnă, și să nu mai fie presiuni asupra locurilor de cazare.

Decizia urmează să fie luată după ce se va discuta cu părinții implicați în educație, până la sfârșitul lunii în curs. Ulterior se va ști clar când se va lua vacanța din luna februarie 2023. Sorin Cîmpeanu a ținut să precizeze că semnalele primite sunt unele bune.

„Când sunt înțelese argumentele, există un nivel de satisfacție important. Este foarte important să se cunoască structura calendarului anului școlar. La sfârșitul lunii mai va fi cunoscută și dată vacanței din februarie 2023″, a mai explicat oficialul.

Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră: Cum se vor lua vacanțele în anul școlar 2022-2023

Cum se vor lua vacanțele în următorul an școlar

În ultima perioadă Sorin Cîmpeanu a anunțat mai multe modificări importante în sistemul de învățământ românesc. Mai clar, după ce a anunțat scoaterea tezelor și acordarea a doar două calificative pe semestru, Cîmpeanu a luat în vizor și examenul de Bacalaureat.

Din anul 2027 ar putea fi introdusă proba scrisă pentru a doua limbă străină. De asemenea, anul școlar 2022-2023 va avea cinci module și cinci vacanțe.

„Vom avea 5 module de învățare care vor alterna cu vacanțele. Practic, se renunță la semestre și trimestre. Se lucrează la evaluare acum, să vedem cum se va putea face”, declarau surse citate de  Edupedu.ro .

Cinci vacanțe pentru elevi

Anul școlar 2022-2023 va începe pe 5 septembrie 2022 și se va încheia pe 16 iunie 2023. De asemenea, vor fi cinci vacanțe. Una la finalul lunii octombrie, de o săptămână, pentru toți elevii. A doua vacanță ar putea fi luată de sărbătorile de iarnă și ar putea avea o durată de peste două săptămâni.

A treia vacanță să fie în luna februarie, o săptămână. A patra vacanță să fie de sărbătorile pascale, de două săptămâni. Și de asemenea, vacanța de vară, care ar putea începe pe 17 iunie și să se termine pe 4 septembrie.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.