Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre subiectele ce vor fi date la examenele naționale, precizând că nu se vor da subiecte capcană, așa cum a fost la simulări.

Într-un interviu la TVR, ministrul Educației a precizat că în noaptea de dinaintea fiecărui examen va analiza, împreună cu colegii săi, fiecare disciplină, pentru a putea garanta că subiectele la examene vor fi adecvatei perioadei de haos prin care au trecut elevii, din cauza pandemiei de coronavirus.

Ministrul Educației spune că își dorește să nu existe niciun elev care să plătească toate neajunsurile ultimilor doi ani de criză sanitară.

Sorin Cîmpeanu, despre „subiectele capcană” de la examenele naționale

Oficialul a precizat că le-a spus profesorilor care fac subiectele pentru Evaluarea Națională să nu introducă subiecte capcană și să evite porțiunile din materie care nu au fost predate elevilor. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru. De aceea, spune oficialul, în noaptea dinaintea fiecărui examen va fi prezent și se a asigura că subiectele vor fi accesibile pentru copii.

„Mai concret, în fiecare noapte de dinaintea fiecărui examen, în condiții de deplină securitate, fără niciun fel de mijloace de comunicare, voi sta împreună cu colegii mei de la fiecare disciplină și vom analiza subiectele în așa fel încât să putem garanta că ele vor fi adecvate perioadei pe care am traversat-o și vor fi înțelept concepute în așa fel încât să nu fie elevii aceia care sunt nevoiți să plătească toate neajunsurile ultimilor doi ani de criză sanitară”, a declarat oficialul.

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre „subiectele capcană” de la Evaluarea Națională și Bacalaureat: Voi sta cu profesorii să verific

La ce să se aștepte elevii care urmează să dea examenele vieții

Sorin Cîmpeanu le-a transmis elevilor să se aștepte la subiecte adecvate și la un grad de dificultate adaptat condițiilor reale pe care le-au traversat elevii, atât cei care dau Evaluarea Națională, cât și cei care dau Bacalaureatul.

Mai concret, în fiecare noapte de dinaintea fiecărui examen, în condiții de deplină securitate, fără niciun fel de mijloace de comunicare, voi sta împreună cu colegii mei de la fiecare disciplină și vom analiza subiectele în așa fel încât să putem garanta că ele vor fi adecvate perioadei pe care am traversat-o și vor fi înțelept concepute în așa fel încât să nu fie elevii aceia care sunt nevoiți să plătească toate neajunsurile ultimilor doi ani de criză sanitară.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.