Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorit despre o schimbare mult așteptată de elevi și profesori, și anume, educația financiară, care lipsește din școlile din România.

Educație financiară

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre educația financiară în școlile din România. Ce direcție va lua, dar și cât de importantă va fi pentru viitorul elevilor.

“Pentru majoritatea indivizilor interacțiunile cu sistemul financiar cresc după finalizarea studiilor liceale și provocările întâmpinate pot reprezenta stimulente importante pentru a-și însuși concepte de educație financiară. Intervențiile cu performanțe ridicate în influențarea comportamentelor financiare pozitive sunt cele care sunt efectuate cât mai aproape de momentul în care se iau deciziile.

Prin urmare este foarte important ca programele de educație financiară să continue și după finalizarea studiilor liceale. În acest stadiu e important ca programele să se concentreze pe dezvoltarea competențelor ce pot fi aplicate imediat: planificarea financiară, administrarea fondurilor disponibile, indentificarea și administrarea riscurilor financiare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ce rol are familia în educația financiară

Ministrul Educației, Cîmpeanu a vorbit, de asemenea, și despre rolul pe care îl are familia în educația financiară pe care i-o oferă copilului de acasă. Este foarte important și ceea ce îi învață părinții pe copii, deoarece aceștia sunt cei care oferă primele oportunități din punct de vedere al banilor. De asemenea, o altă trăsătură importantă de caracter este autocontrolul, care poate fi modelată în primii ani de viață.

Așadar, acesta consideră că sprijinul părinților reprezintă o direcție importantă, deoarece aceștia trebuie să le arate un traseu concret și cum trebuie să procedeze în anumite situații cu banii.

Ministrul Educației pare din ce în ce mai implicat când vine vorba de educația financiară a elevilor. De curând, cu ocazia Zilei educației financiare, acesta a oferit și câteva sfaturi importante de care elevii ar trebuie să țină cont, cum să gestioneze veniturile și banii.

CITEȘTE AICI – Sorin Cîmpeanu: De educație financiară avem nevoie pe tot parcursul vieții noastre | Sfaturi importante pentru elevi

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.