Sondajul, realizat de Texas American Federation of Teachers, vine la două săptămâni după împușcăturile de la școala din Uvalde, în timp ce republicanii cer ca mai mulți angajați din școli să fie înarmați.

Sondaj Texas

Un sondaj efectuat în Texas în rândul a aproape 4.000 de profesori, a arătat că majoritatea nu doresc să fie înarmați în timpul orelor de curs și nici nu se așteaptă să intercepteze un om înarmat la școală, potrivit sindicatului profesorilor din acest stat, care a publicat miercuri rezultatele sondajului.

Federația americană a profesorilor din Texas a trimis un chestionar online celor 65.000 de membri ai săi, care includ profesori din școlile publice, personal de sprijin și angajați din învățământul superior, la o săptămână după ce un tânăr înarmat de 18 ani a ucis 21 de persoane – inclusiv 19 copii – la școala primară Robb din Uvalde. La scurt timp după împușcături, republicanii texani au declarat că soluția ar putea fi înarmarea profesorilor.

Un total de 5.100 de membri au răspuns la sondajul sindicatului, inclusiv 3.673 de profesori din învățământul secundar. Dintre acești profesori, 76% dintre ei au răspuns cu “NU” la întrebarea “Doriți să fiți înarmați?”. Aproximativ 90% dintre toți angajații școlari care au răspuns au declarat că sunt îngrijorați de posibilitatea ca un schimb de focuri să aibă loc în școala lor.

Printre membrii Texas AFT se numără profesori și angajați din școlile publice, precum și cei care lucrează în colegii și universități.

Zeph Capo, președintele Texas AFT, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că legislațiadin Texas a facilitat cumpărarea de arme în loc să se concentreze pe protejarea vieților copiilor.

“Depindem de Congresul Statelor Unite să ia măsuri, deoarece ceea ce ne-au arătat oamenii de lege din Texas este că, în loc să facă lucruri pentru a rezolva problema, ei vor să o ascundă”, a spus el.

Capo a făcut apel la texani să voteze în noiembrie pentru persoanele care vor aduce schimbări reale în politica privind armele de foc și vor proteja elevii și profesorii texani.

Părinții victimei din clasa a 4-a de la școala din Uvalde, imploră parlamentarii să schimbe legea
Sursa Foto – Captura Video

Poliție școlară

În urmă cu aproape un deceniu, legislatorii texani au creat programul de poliție școlară, o modalitate prin care educatorii pot purta arme în interiorul școlilor. Dar, de atunci, doar 84 de districte școlare au optat pentru un astfel de program. În aceste districte, doar 361 de persoane au devenit șerifi școlari licențiați într-un stat care are 9.000 de campusuri și peste 369.000 de profesori din școlile publice.

Sondajul efectuat în rândul angajaților din școlile texane a constatat că există un sprijin covârșitor pentru o aplicare mai strictă a legii privind armele.

Dintre toți cei care au răspuns la sondaj, 98% susțin legile privind “steagul roșu”, care ar permite oficialilor locali să ia armele cuiva dacă un judecător declară că acesta reprezintă un pericol; 96% doresc ca vârsta minimă pentru achiziționarea legală de arme să crească de la 18 la 21 de ani; iar 83% susțin interzicerea armelor de asalt.

Democrații texani au cerut deja o sesiune legislativă specială pentru a adopta o reformă radicală a armelor.

Tragedia de la Uvalde poate avea, de asemenea, ramificații asupra forței de muncă din Texas, care se confruntă deja cu dificultăți. Mai puțin de jumătate dintre cei intervievați au declarat că împușcăturile le-ar putea afecta decizia de a părăsi învățământul.

În ultimii doi ani, pandemia și atacurile asupra profesorilor au exacerbat deficitul de cadre didactice din stat. Acesta a devenit o problemă atât de importantă pentru districtele școlare încât guvernatorul Greg Abbott a creat un grup de lucru pentru a găsi modalități de rezolvare a problemei.

În tot statul, profesorii din Texas încheie unul dintre cei mai dificili ani pe care i-au văzut vreodată. De când pandemia a lovit în urmă cu doi ani, profesorii au trebuit să navigheze printr-o serie de perturbări cauzate de coronavirus – mai întâi închiderea școlilor și trecerea la educația online, apoi o revenire în sălile de clasă în toamna anului trecut, care a fost marcată de două ori de epidemii majore.

Katrina Rasmussen, o profesoară de liceu din Dallas și membră de sindicat care a participat la conferința de presă a AFT, a declarat că școlile ar trebui să fie unul dintre cele mai sigure locuri pentru comunități, însă singurul răspuns pe care îl aude este acela al armelor.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.