Situația din sistemul de învățământ din România devine din ce în ce mai gravă. Sunt mulți tineri care își mint părinții că se duc la școală, însă destinația este total alta.

Polițiștii din Neamț au desfășurat o acțiune preventivă în legătură cu acești elevi. Agenții au constatat că foarte mulți adolescenți care ar fi trebuit să fie la școală, erau prin baruri și parcuri. Acțiunea oamenilor legii a avut loc în zona unităților de învățământ preuniversitar din orașul Roman, Neamț.

Elevii se pierd în drum spre școală și ajung în cârciumi

Această misiune a avut ca obiectiv prevenirea comportamentului delicvent, absenteismului și a consumului de băutură alcoolice în rândul minorilor. Astfel, în urma verificărilor, agenții au constatat că zeci de adolescenți nu se aflau la ore, ci în cârciumi sau parcuri.

 „Au fost legitimaţi 80 de elevi, iar cu privire la 40 dintre cei care absentau de la cursuri, poliţiştii au informat unităţile de învăţământ pentru luarea măsurilor conforme cu regulamentele interioare şi prevenirea acestor abateri disciplinare“, a transmis Poliţia Neamţ.   

Situație îngrijorătoare în școlile din România. În loc să ajungă la școală, elevii „se pierd” pe drum. Unde ajung, de fapt, copiii

 

Avertismentul oamenilor legii

De asemenea, oamenii legii au încercat să le explice elevilor că își pun viața în pericol dacă nu au grijă în „relaţiile“ cu persoanele cunoscute în mediul virtual.

În cazul unuia dintre elevi s-a întâmplat un lucru și mai grav. Drept urmare, băiatul s-a ales cu dosar penal. Mai clar, în timpul verificărilor, într-un liceu din Roman, polițiștii au descoperit un lucru șocant la un elev de 19 ani. Acesta avea la el un obiect contondent, care, conform Statutului Elevului, este total interzis în școli.

Obiectul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii din Neamț au deschis dosar penal pe numele elevului sub aspectul săvârșirii infracțiunii de port fără drept de obiecte periculoase.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.