Situație incredibilă la Facultatea de Medicină și Farmacie de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Doi medici stomatologi au fost trimiși în judecată de către procurorii anticorupție. Ei sunt acuzați că au cerut mită pentru examenul de rezidențiat.

Este vorba despre Dorina Cerasella Șincar, conferențiar, și asistentul universitar Gina Păunița Grecu. Ele au fost luate în vizor de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și au fost trimise în judecată sub control judiciar pe cauțiune.

Medici profesori, trimiși în judecată de DNA

Cei doi medici sunt acuzați de trafic de influență, respectivă complicitate la trafic de influență, și luare de mită, respectiv complicitate la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.

De asemenea, alături de cele două femei, au mai fost trimiși în judecată și alte două persoane, în stare de libertate, pentru cumpărare de influență.

Conform DNA, totul s-ar fi petrecut în perioada 10 septembrie-14 noiembrie 2021. Șincar Dorina Cerasella, în calitate de conferențiar, ar fi cerut câte 2.000 de euro de la trei medici rezidenți, candidați la examenul de medic specialist la parodontologie. Ea le-a spus acestora că le poate influența pe celelalte două membre ale comisiei de examen și le va determina să îi treacă examenul, în mod fraudulos, pe cei trei medici rezidenți.

10.000 de lei pentru a fi medic specialist

Între cei trei medici s-a aflat și Zalimov Antoaneta Andreea, de la care medicul Șincar Dorina Cerasella ar fi primit suma de 10.000 de lei. Scopul era același, de a o trece în mod fraudulos examenul de medic specialist.

Mai mult, în aceleași zile, Șincar i-ar fi dat  Antoanelei Andreea Zalimov în avans subiectele la ambele probe și rezolvările lor, deși nu avea dreptul să facă acest lucru. Bineînțeles că pe 16 noiembrie, candidata respectivă a promovat examenul de specialist.

Situație incredibilă la Facultatea de Medicină din Galați. Doi profesori au fost trimiși în judecată de DNA: Pentru ce au cerut mită

În acțiunile sale ilegale, Șincar Dorina Cerasella ar fi fost sprijinită de secretarul comisiei de examen, Grecu Gina Păunița.

Solicitările procurorilor anticorupție

„În același context, în perioada 02-04 decembrie 2021, inculpata Șincar Dorina Cerasella ar fi acceptat promisiunea și ulterior ar fi primit, prin intermediar, produse alimentare, drept recompensă de la inculpatul Miuță Caius Călin, care promovase examenul respectiv”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galați cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.  De asemenea, procurorii anticorupție au solicitat instanței anularea certificatului de medic specialist obținut de Zalimov.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.