Ieri, 27 iunie 2022, absolvenții de liceu au aflat rezultatele de la Bacalaureat. Cei care nu au fost mulțumiți de notele pe care le-au luat, au putut face contestații. Ei bine, o situație destul de bizară a avut loc în județul Olt, unde peste 1.400 de elevi au depus contestații.

La sesiunea din această vară a Bacalaureatului au participat 126.454 de absolvenți. Dintre aceștia, 111.329 sunt din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare. De asemenea, anul acesta s-a înregistrat cel mai mic număr la acest examen de după Revoluție, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Mii de elevi au depus contestații la BAC

După afișarea rezultatelor, mii de elevi au decis să depună contestații, fiind nemulțumiți de notele pe care le-au luat. Contestațiile au putut fi depuse doar în ziua în care au venit rezultatele, în intervalul orar 12:00-18:00. Orice contestație care a fost depusă ulterior nu va mai fi luată în considerare.

Situație ciudată în Olt: Peste 1.000 de elevi au depus contestație la BAC 2022

O situație ciudată a fost înregistrată în județul Olt, acolo unde 1.434 de elevi nu au fost mulțumiți de notele pe care le-au luat, așa că au depus contestații. Majoritatea au contestat notele la materiile Istorie și Limba și Literatura Română.

Situație bizară în Olt

Astfel că, 297 din 942 de elevi care au susținut proba la Istorie au decis să depună contestații. La Limba și Literatura Română, peste 660 de elevi au depus cererea.

De asemenea, au existat contestații și la Anatomie şi fiziologie umană – 85, dar şi la Logică şi argumentare – 59. Puține contestații au fost și la Matematică, mai cu seamă 142 din 1381 de elevi doresc să le fie reevaluate lucrările. Rezultatele vor fi afișate în data de 1 iulie 2022.

Distribuie:

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.