La aproape o săptămână de la tragedia de la școala din Uvalde, Texas, victimele ucise în masacru sunt înmormântate.

Sicrie personalizate

Nouăsprezece dintre cei uciși în timpul masacrului de la școala primară Robb, 18 copii și un profesor, vor fi înmormântați în sicrie personalizate realizate de Trey Ganem de la SoulShine Industries, cu sediul în Edna, Texas.

Ganem spune că a fost contactat de către Asociația directorilor de pompe funebre din Texas pentru a realiza sicriele personalizate chiar în ziua tragediei. El a declarat luni pentru CNN că el și fiul său în vârstă de 25 de ani au lucrat constant pentru a asambla, proiecta și livra toate sicriele la casele funerare.

Sicriele au fost cumpărate de la o companie din Georgia care a lucrat 20 de ore la rând pentru a le produce, spune Ganem. Acestea au ajuns în Texas vineri dimineața devreme; Ganem spune că a terminat toate cele 19 sicrie în timpul weekend-ului, lucrând aproape trei zile la rând – și dormind doar șase ore.

Ganem spune că s-a întâlnit cu membrii familiilor victimelor pentru a crea modele și teme personalizate pentru fiecare sicriu, de la softball la Tik Tok sau Spiderman. Marisol Gonzalez de la SOLart Designs și Justin Watts de la The Graphix House au ajutat cu grafica și autocolantele pentru fiecare sicriu, spune Ganem.

“Nu punem doar o folie de vinil deasupra. De fapt, le vopsim la comandă pe fiecare dintre ele. Demontăm complet sicriul și vopsim feroneria, vopsim barele”, a declarat Ganem pentru CNN. “Clasa și pasiunea pe care le punem în acestea sunt fără egal.”

Fabricarea unui sicriu costă cel puțin 3.400 dolari

Fabricarea fiecărui sicriu costă între 3.400 și 3.800 de dolari, spune Ganem.

Deși a primit câteva donații, Ganem spune că firma sa a plătit aproape totul. “Nici măcar nu m-am gândit de două ori când mi s-a cerut să o fac”, adaugă el, “iar Dumnezeu are întotdeauna grijă de noi”.

Ganem spune că s-a simțit inspirat pentru prima dată să facă sicrie personalizate în urma morții unui prieten și și-a început afacerea în urmă cu aproximativ 11 ani.

El spune că, de atunci, a făcut sicrie pentru victimele împușcăturilor în masă din Sutherland Springs și Las Vegas, pentru soldatul ucis din armata americană Vanessa Guillén și pentru cântăreții Christina Grimmie și Percy Sledge.
Luni, la casele funerare locale au avut loc slujbe pentru două dintre victimele atentatului de la școala din Uvalde, Amerie Jo Garza și Maite Rodriguez, în vârstă de 10 ani.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.