Elevii din Brașov învață pe internet foarte multe lucruri care nu sunt la locul lor: “Dacă te arunci pe geam, nu vei păţi nimic, pentru că jos se află o saltea care te va proteja.”

Cei mici învață lucruri greșite de pe internet

Elevii de la clasele mici din Brașov au transmis ceea ce citesc pe internet, iar răspunsurile lor sunt efectiv SF. Indiferent de vârstă, foarte mulți elevi au o pasiune pentru tehnologie.

Chiar dacă vorbim de social media, platforme de jocuri, majoritatea sunt la curent cu tot ce apare nou.

Ce găsesc cei mici în online?

Elevii intervievați de bzb.ro, au fost întrebați despre momentele când rămân nesupravegheați, dar au și povestit despre oameni dezbrăcaţi, violenţe, ameninţări.

Micuții de clasa a doua utilizează OmeTV, care este o platformă de chat video unde discută cu tot felul de necunoscuți din toată lumea. Un băiețel a povestit cum a văzut un om dezbrăcat, iar altul cum a văzut un bărbat care ținea un cuțit la gâtul unei femei.

Majoritatea își petrec mult timp și pe TikTok, acolo unde există foarte mult conținut nepotrivit vârstei lor. Elevii au povestit că s-au întâlnit și cu situații dificile, unde, mai mulți adulți au susținut că se pot arunca pe geam și fie vor zbura, fie nu vor păți nimic, pentru că jos se află o saltea care îi protejează.

Atenție mare pe unde navighează copilul tău

Este clar faptul că cei mici se pot răni dacă încearcă să imite aceste lucruri pe social media. La clasa pregătitoare, copiii se joacă pe Roblox, o platformă de jocuri la nivel internațional, cu opțiunea de chat. Dar, nu acolo este problema principală, ci pe social media.

Chiar dacă cei din clasa pregătitoare sunt supravegheați de părinți, aceștia au observat că pe social media există un risc foarte mare de farse periculoase, iar copiii se pot răni dacă le imită.

Cu toate astea, trebuie să fii atent ce face copilul tău și pe unde navighează pe internet. Este foarte important acest aspect, mai ales când este mic, deoarece astfel de lucruri îi afectează foarte mult.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.