Noul șef al ANAF, Lucian Heiuș, a declarat joi seară că nu este o prioritate pentru el să alerge după un profesor, însă a ținut să precizeze că aceștia trebuie să plătească impozit pentru meditații.

Lucian Heiuș a anunțat că a făcut niște programe de conformare și a trimis niște scrisori în anumite județe pilot, pentru a vedea dacă crește conformarea fiscală la plată. În București și Ilfov specialistul a trimis la saloanele de înfrumusețare, în Cluj și la Sibiu a trimis la profesori și în Brașov și Constanța, acesta a trimis scrisori celor care închiriază locații pentru turiști.

”Sunt acţiuni de prevenţie, eu cred foarte mult în prevenţie, degeaba mă duc astăzi şi îl amendez, eu vreau chiar să nu mai facă aşa ceva. Vrem ca acel individ, societăţi care sunt obişnuite să facă evaziune fiscală să înţeleagă că nu se mai poate”, a spus şeful ANAF.

Întrebat dacă meditațiile ar trebui impozitate, șeful ANAF consideră că da. El a explicat că banii luați de pe meditații sunt venituri de natură salarială, iar profesorii trebuie să plătească impozite pentru ei. Așadar, în scrisori, specialistul le-a transmis acestora să își facă PDA.

”Nu este o prioritate pentru mine, acum, să alerg după un profesor, sau să alerg după o manichiuristă care lucrează opt ore la salon şi poate mai lucrează două cliente sau trei seara acasă, în sufragerie, dar nu este normal să se întâmple acest lucru. Prefer ca pe mica evaziune să merg pe prevenţie, pe programe de informare”, a mai spus Heiuş.

Șeful ANAF: Nu este o prioritate pentru mine, acum, să alerg după un profesor | Ce spune despre impozitarea orelor de meditații

El a menţionat că profesori ar trebui să dea un exemplu prin plata acestor impozite în faţa acelor tineri pe care îi modelează, prin meditaţiile pe care le dau.

Cât costă meditațiile elevilor

Costul meditațiilor nu este unul foarte mic. Se pare că creșterea prețurilor din ultima perioadă i-a afectat și pe profesori, motiv pentru care aceștia au decis să crească prețurile meditațiilor.

Se pare că în mediul rural, o oră de meditație costă 50 de lei și ajunge la 60 de lei. La orașe, prețul este mult mai mare. O oră de meditație în orașele mari poate ajunge chiar și la 100 de lei. Bineînțeles, în funcție de experiența pe care o are un profesor, el poate cere chiar și 200 de lei pe o singură oră de meditație.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.