Ministrul Familiei, Gabriel Firea a anunțat că taberele pentru copiii români din afara țării se vor relua. Acestea au fost oprite timp de doi ani din cauza pandemiei. Acum, spune aceasta, totul este pus la punct și pregătit pentru ca elevii să vină să-și viziteze țara în care au crescut.

Cel puțin 1000 de tineri din Diaspora vor merge la munte și la mare

Cel puțin 1000 de tineri din Diaspora vor merge la munte și la mare la noi în țară, anunță Gabriela Firea. Pentru majoritatea este chiar o ocazie să afle mai multe despre țara în care s-au născut și au copilărit.

Ministrul Familiei mai spun că s-a întâlnit cu secretarul de stat Gheorghe Cârciu și colegii din Departamentul pentru Românii de Pretutindeni care se ocupă de Programul ARC – taberele pentru copiii români din Diaspora.

Din păcate, în ultimii doi ani pandemie de COVID-19 a blocat acest program. În 2019, peste 3.000 de tineri și cadre didactice din afara României au mers în tabere la noi în țară.

Estimare: În 2022, peste 1.000 de copii vor vizita România

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni estimează că, în acest an vor veni în țară pentru a-și petrece vacanța cel puțin 1000 de copii.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse se implică în acest program. Va pune la dispoziție taberele de la mare și de la munte.

Aceasta mai spune că în săptămânile ce urmează se va finaliza preluarea tuturor taberele. De asemenea, Gabriela Firea, împreună cu secretarii de stat Doina Pârcălabu și Kacsó-Doboly Izabella-Mária vor evalua aceste tabere și le vor alege pe cele mai potrivite.

În ultima ediție a programului ARC, s-au organizat sejururi de câte șapte zile la Tabăra Căprioara, din județul Hunedoara, Tabăra Săcelu, din județul Gorj, Tabăra Oglinzi, din județul Neamț și Tabăra Sulina, din județul Tulcea. Peste 26.000 de elevi, tineri, studenți și profesori au participat la aceste tabere în ultimii 30 de ani.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.