Co-fondatorul SuperTeach, Dragoș Anastasiu, a anunțat, în cadrul unei conferințe organizate de aceeași asociație, implementarea programului “România educată” printr-un memorandum cu peste 100 de propuneri de reformă în educație. Conform unui comunicat de presă al organizației, 10 dintre cele 100 o să fie obligatorii.

Problemele cu bugetul alocat educației

La Conferința “Provocările viitorului în educație”, susținută de Asociația SuperTeach la Târgu Jiu, la sfârșitul săptămânii trecute, Anastasiu a spus că  mediul de afaceri se va lupta pentru ca bugetul educației să fie 4,7% din PIB sau 15% din bugetul României.

“Mediul de afaceri s-a trezit și spune acum: dacă nu investim azi în educație, vom investi mâine în penitenciare”, a afirmat el.

Memorandumul a fost anunțat de acesta în contextul în care a vorbit despre nou înființata Alianță “O voce pentru educație”, pe care a prezentat-o drept un demers cum “nu a mai existat în România”.

Dragoș Anastasiu – declarații făcute în conferința menționată:

Printer cele 10 reforme obligatorii propuse se numără și finanțarea. Mediul de afaceri o să se lupte pentru bugetul educației – ca acesta să fie de 4.7% din PIB sau 15% din bugetul României.

”Nu există nicăieri în lume reformă de sus în jos. Nu se poate. Contează foarte mult ca voi, profesorii să vorbiți, să dezbateți cu mentalitate deschisă, să fiți rebeli și să vă gândiți la interesul elevilor căci fiecare dintre noi trebuie să contribuie la clădirea unei țări în care copiii să iubească să trăiască și să rămână”.

Mai multe despre înființarea alianței ”O voce pentru educație”:

“Un demers cum este această alianță formată din 105 entități de tip ONG și business, 15 reprezentanți ai Ministerului Educației, reprezentant al Președinției României, profesori, părinți și copii nu a mai existat în România. Iar eu am speranțe că de această dată lucrurile vor fi altfel în ceea ce privește legea educației și modul în care va fi implementată”.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.