Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț important pentru toți profesorii. Aceștia nu vor mai avea voie să facă meditații cu elevii claselor la care predau.

Oficialul din Guvernul Ciucă a anunțat că profesorilor le va fi interzis prin Lege să facă meditații cu elevii care se află în clasele la care aceștia predau.

Sorin Cîmpeanu: Este o condiție de bun simț

„Vom avea clarificat și fenomenul meditațiilor, care se practică în orice stat al acestei lumi. Sigur, avem și o condiție pentru a preîntâmpina un anumit gen de lucruri: nu faci meditație cu elevul din clasa ta. Este o condiție de bun simț”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

În opinia oficialului, în școală se poate face școală sub formă de recuperare. Profesorii care vor să facă ore în regim privat pot face, însă nu cu elevii din clasa lor. Sorin Cîmpeanu a explicat că va exista o comisie națională de inspecție care va verifica respectarea normelor de etică și deontologie profesională.

Conform acestuia, din această comisie vor putea face parte profesori „de o probitate morală și profesională fără cusur”. Mai clar, profesori care să aibă și experiență școlară vor face parte din respectiva comisie.

Se schimbă legea! Profesorii nu vor mai avea voie să facă meditații cu acești elevi. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației a mai anunțat că interdicția de a face meditații cu elevii de la clasa la care predau profesorii ar putea să se aplice dascălilor începând cu anul școlar următor.

Profesorii meditatori, în vizorul autorităților

Mai mult, oficialul a mai precizat că în noul „pachet legislativ” de legi ale Educației va fi introdusă si „obligația de diligență” pentru cadrele didactice „să depună eforturi în vederea eliminării pregătirii suplimentare, la modul general, și asta pentru atinge profilul de competențe ale absolvenților din ciclul în care predă”.

Se pare că profesorii care dau meditații au intrat în atenția publică. ANAF a anunțat, recent, că aceștia vor trebui să declare toate veniturile suplimentare pe care le au. Mai exact, profesorii care vor face meditații sunt obligați să aibă case de marcat și să dea bonuri. Un expert din cadrul ANAF a explicat că profesorii care nu respectă legea vor fi greu de depistat. De aceea, acesta susține că se bazează ca vecinii dascălilor să îi „pârască” Fiscului.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.