Ieri, în ședința de Guvern, Sorin Cîmpeanu a anunțat că elevii din școlile private vor putea beneficia de burse de performanță. În ședința de joi Guvernul a adoptat proiectul de Ordonanță de Urgență prin care s-a modificat și completat Legea educației naționale nr.1/2011.

Astfel, conform ministrului Educației, și elevii din școlile private vor primi, pentru prima dată, burse de performanță. Sorin Cîmpeanu spune că aceștia sunt elevi care reprezintă România și merită recunoașterea statului pentru nivelul înalt la care ne reprezintă țara. Nu contează dacă aceștia provin din sistemul de învățământ preuniversitar de stat sau din sistemul particular.

Care sunt condițiile pentru acordarea bursei de performanță

Reamintim că bursa de performanță este de 500 de lei. Ea se acordă elevilor care se încadrează în cel puțin unul dintre cazurile următoare:

„a) au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale competițiilor școlare naționale organizate de Ministerul Educației, denumit în continuare ME;

b) s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educației pentru competițiile internaționale;

c) au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale competițiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național, organizate de Ministerul Educației;

d) au obținut locurile I, II sau III la competițiile sportive internaționale la care participă loturile naționale ale României.”

Ce măsuri s-au mai luat în cadrul ședinței de Guvern

De asemenea, în cadrul ședinței de Guvern au fost adoptate mai multe măsuri importante pentru elevi și profesori. S-a decis, de exemplu majorarea premiilor pentru olimpiadele naționale. Așadar, un elev care a luat premiul I va primi 1.000 de lei. Premiul 2 va fi de 700 de lei, premiul 3 va fi de 500 de lei iar mențiunea va fi de 300 de lei.

Ministrul a mai anunțat că s-a dublat alocația zilnică pentru cazare și masă pentru fiecare participant la olimpiade. Astfel, de la 100 de lei, alocația va fi de 200 de lei. O altă măsură luată de guvern este ca performanța elevilor la olimpiadele internaționale să fie recunoscută indiferent de școala de unde provin. Astfel, pentru prima oară se vor acorda burse de performanță și pentru elevii din școlile private.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.