Începând de anul viitor, sistemul de învățământ din România va suferi schimbări radicale, a anunțat Ministerul Educației.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț important pentru toți elevii de gimnaziu și de liceu din țară. Aceștia vor studia o nouă materie, pe care oficialul din guvern o consideră foarte importantă. Este vorba despre educația juridică.

Schimbări importante pentru elevii din România

Sorin Cîmpeanu a participat recent la o conferință de lansare a proiectului de educație juridică pentru tineri „Fii Avocat în Școala Ta!”, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Capitală. În cadrul acestui eveniment, oficialul a anunțat că începând de anul viitor, elevii vor avea parte de o nouă materie.

Este vorba despre educația juridică, despre care Cîmpeanu susține că va trebui să devină un modul esențial în cadrul disciplinei de educație pentru viață. Așadar, începând cu luna septembrie a anului 2023, educația juridică va deveni o nouă materie în școlile din România.

„Sunt optimist că vom avea susținerea Parlamentului pentru a promova noua Lege a Educației, în care vom avea această disciplină complexă, „Educație pentru viață”, începând din septembrie 2023. O disciplină care va trebui să aibă un modul de educație pentru sănătate, în care să fie implicați medicii alături de profesorii de biologie pentru a vă putea preda aceste lucruri în cea mai bună formă, în cea mai accesibilă și cea mai interesantă pentru voi”, a declarat Cîmpeanu.

Se întâmplă din 2023! Apare o nouă materie pentru elevii de gimnaziu și liceu. Cîmpeanu: Sunt optimist!

O nouă materie în școli

Oficialul din guvern a mai precizat că educația juridică este extrem de importantă. Totuși, pentru ca elevii să învețe această materie, va trebui să se găsească profesori în domeniu. De aceea, ministrul Educației le transmite avocaților și juriștilor, dar și persoanelor cu experiență în domeniu ca are nevoie de ele.

Asta nu este tot. În disciplina „educație pentru viață”, vor fi predate modular, adaptat la vârsta elevilor de gimnaziu și liceu mai multe componente. Astfel, elevii vor fi învățați despre sănătate, despre educație financiară, educație rutieră sau cum să ducă o viață sănătoasă.

„Pentru asta avem mult de lucru pentru a definitiva planurile de învățământ în așa fel încât din septembrie 2023 ele să fie prezente în fiecare școală românească”, a declarat ministrul.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.