Anunț important pentru toți elevii și studenții din Capitală! Societatea de Transport București (STB) tocmai a făcut anunțul.

STB a făcut un anunț important pentru elevii și studenții din București. Începând de miercuri, instituția începe să emită abonamente metropolitane acordate cu reducere integrală de tarif pentru elevi.

În ceea ce îi privește pe studenți, aceștia vor avea o reducere de 50% la respectivele abonamente, pe durata întregului an școlar. În acest fel, spune compania, se vor elimina deplasările lunare la centrele de comercializare a titlurilor de călătorie.

Cine va călători gratis cu transportul în comun în București

Cei care vor beneficia de reducere integrală de tarif pentru transportul public sunt următoarele categorii de elevi:

  • Elevii claselor 0-XII;
  • Elevii din școlile profesionale;
  • Elevii școlilor postliceale;
  • Elevii și studenții orfani sau proveniți din casele de copii.

În ceea ce privește reducerea cu 50% a prețului abonamentelor, aceasta este disponibilă pentru studenții care învață la forma de învățământ cu frecvență. De asemenea, și cei care studiază în instituții de învățământ superior acreditate vor primi reducere a transportului în comun. Aceștia trebuie să aibă vârsta de până la 26 de ani.

„Începând de mâine, aceștia pot achiziționa de la centrele de emitere și reîncărcare STB SA abonamente lunare, abonamente pentru jumătate de an, respectiv anuale”, a transmis STB.

Se întâmplă de miercuri, 12 aprilie! Toți elevii și studenții din București trebuie să știe: Schimbări radicale la STB

Scumpirile care au avut loc la STB

Costul mijloacelor de transport în comun s-a scumpit anul trecut, pe 1 august. Așadar, dacă anul trecut o călătorie cu metroul era 1,3, acum plătim 3 lei pentru aceasta. O călătorie cu metroul era 2,5 lei anul trecut, iar în prezent este 3 lei. Metrorex explica respectiva scumpire spunând că prețurile nu au mai crescut din anul 2008 și 2014.

De asemenea, a mai fost adăugată o noutate. Spre deosebire de anii trecuți, acum există o călătorie în valoare de 5 lei, care permite accesul timp de 120 de minute și la metrou, dar și în autobuze sau tramvaie.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.